Obisk ministra Matjaža Hana z gospodarsko delegacijo v Severni Makedoniji, 13. 15.12.2022

Slika Makedonija

Skopje, 13.- 15. december 2022

 

Ob priložnosti uradnega obiska ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana v Skopju, v sodelovanju z Javno Agencijo SPIRIT organiziramo spremljajočo delegacijo slovenskih podjetij, ki jih zanima krepitev poslovnega sodelovanja z makedonskimi partnerji.

 

Skopju bomo 14. decembra 2022 z Združenjem slovenskih in makedonskih poslovnežev in Gospodarsko zbornico Severne Makedonije organizirali poslovno srečanje z makedonskimi partnerji.

 

V okviru poslovnega dogodka bomo nagovorili splošni okvir poslovnega sodelovanja (B2B) in teme povezane z digitalizacijo, inovativnostjo in start-upi. Udeležba v delegaciji tako ponuja priložnosti za krepitev poslovne prisotnosti v Severni Makedoniji v širšem naboru in prepletu sektorjev.

 

K udeležbi v delegaciji poleg predstavnikov IKT sektorja (oz. širšega področja digitalizacije in inovativnosti) vabimo tudi podjetja iz »tradicionalnih« in perspektivnih področij slovensko – makedonskega poslovnega sodelovanja: okoljeenergetikainženiringpredelovalna industrijaprehranazdravjetrgovinafinančni sektor in poslovne storitve.

 

Vabimo vas, da se delegacije udeležite.

 

 

OKVIRNI PROGRAM:

 

13. december(torek):

– ob 8:20

– ob 14:35

 

– individualni prihod na Brnik, polet proti Skopju ob 10:20 (via Beograd)

– pristanek v Skopju, transfer, namestitev (hotel Double Tree by Hilton)

14. december(sreda):

– dopoldne

 

– 11:30 – 16:00

 

– voden turistični ogled Skopja (opcijsko)

 

– poslovni dogodek v Skopju – hotel DoubleTree by Hilton (udeležba ministrov za gospodarstvo Matjaža Hana in Krešnika Bektešija)

– otvoritev – nagovori

– panelna razprava – Strateška področja gospodarskega sodelovanja

– panelna razprava – Inovativne tehnologije in digitalizacija

– predstavitev najnovejše slovenske investicije v Severni Makedoniji

– odmor

– B2B, B2G

Podrobnosti programa v priponki

15. december(četrtek):

– ob 12:30

– ob 15:05

– ob 19:50

 

– transfer na letališče Skopje

– polet proti Ljubljani (via Beograd)

– pristanek na Brniku

Jezik konference: makedonščina/slovenščina (prevajano); jezik B2B in B2G: po individualnem izboru 

 

Mesta na letalu so omejena in zaradi pretežne zasedenosti le-teh in kratkega roka, ni možno v naprej urediti rezervacije za skupino.  Ob prijavi sporočite ime in priimek potnika, saj je število udeležencev omejeno z razpoložljivostjo letalskih vozovnic.

 

Vaše prijave bomo posredovali organizatorju potovanja agenciji V SVET d.o.o., ga. Nada Balažic (nada@universum.si). Potovalni aranžma si lahko uredite tudi individualno.

 

STROŠKIKotizacija 300 EUR krije organizacijsko podporo CEMP – GZS podjetjem. Ostali potni stroški so pribl. 670 – 700 EUR na osebo (letalo, transferji, namestitve). Možno je povračilo 60 % stroškov (spodaj).

 

Slovenski podjetniški sklad(SPS) s politikovavčerjevomogočapovračilo 60 % stroškovudeležbe v poslovnih delegacijah. Velja za vse potovalne stroške in kotizacije (kot so navedeni zgoraj), a le za mala in srednje velika podjetja (MSP) in ob predložitvi potrdila o udeležbi (izda GZS) in ostalih dokumentov na SPSpredodhodom delegacije. Več o tem nawww.podjetniskisklad.si/vsebinska-podpora/vavcerski-sistemi/vavcer-za-udelezbo-v-gospodarskih-delegacijah-v-tujino/.

 

PRIJAVE s spletno prijavnico (spodaj) so odprte do zapolnitve prostih mest (vezano na razpoložljivost letalskih vozovnic).

 

Informacije: Matej Rogelj, T: 01 58 98 159, matej.rogelj@gzs.si .

 

SPLETNA PRIJAVNICA

 

 

Lidija Majcen