Primat d.d. Maribor

Kontakt

Špela Sedminek
Vodja prodaje
02 250 76 61
Špela.sedminek@primat.si

Natalia Koroshets
komercialist
02 250 76 13
Natalia.koroshets@primat.si

Maria Krnjak
komercialist
02 250 76 18
Maria.krnjak@primat.si

Vizitka

Primat d.d. Maribor

Vodstvo

Mag. Matjaž Andric
Predsednik uprave

Dr. Mitja Koležnik
Tehnični direktor

Panoga

Družba se po dejavnosti uvršča v skupino kovinsko predelovalne industrije

Velikost podjetja

Srednje

PRIMAT tovarna kovinske opreme d.d., Maribor je proizvajalec varnostne opreme z bogato tradicijo od leta 1901, ko je v Mariboru pričel proizvodnjo železnih blagajn g. Franc Schell. Začetek prve proizvodnje blagajn v Mariboru je pomenil tudi začetek proizvodnje blagajn v Jugovzhodni Evropi.

V dolgi in bogati zgodovini je prihajalo do številnih sprememb v razvoju podjetja. V letu 1931 se je v sodni register vpisala družba SCHELL in drugi ter se kasneje preimenovala v Tovarno blagajn. V času nemške okupacije med drugo svetovno vojno je bila tovarna zaplenjena in se je preimenovala v Kassenfabrik GmbH. Čas osvoboditve je pomenil ponovno vrnitev lastništva ter starega imena.

V letu 1996 se je podjetje preoblikovalo v delniško družbo ter v takšni obliki deluje še danes.V zadnjih 30-tih letih je družba postala edein pomembnejših proizvajalcev certificiranih sefov in trezorjev v Evropi. Primat-ovi izdelki ustrezajo najbolj zahtevnim svetovnim standardom protivlomne odpornosti. Program varnostne opreme je danes glavni proizvodni program hiše. Dodatni programi tj. proizvodnja kovinskega pohištva in skladiščne opreme so dopolnilni programi.

Družba se po dejavnosti uvršča v skupino kovinsko predelovalne industrije – 25.990. Proizvodni program družbe vključuje varnostno opremo (blagajne, trezorji, trezorski prostori) kot bistveni programski sklop, dopolnjuje pa ga s kovinskim pohištvom in skladiščno opremo.

Primat d.d. je srednje velika družba s približno 90 zaposlenimi. Organi družbe so: uprava, nadzorni svet in skupščina. Primat d.d. je del skupine Primat, ki vključuje 5 družb, od tega 3 v tujini.