prof. dr. Danica Purg

Prof. dr. Danica Purg je ustanoviteljica in direktorica IEDC-Poslovne šole Bled, predsednica mednarodnega združenja za razvoj managementa CEEMAN, ki povezuje prek 220 managerskih šol iz 53 držav, in predsednica Združenja za razvoj managementa v rastočih gospodarstvih, ki je bilo soustanovljeno s strani CEEMANa in šestih združenj za razvoj managementa z vsega sveta.
Njeno področje dela kot predavateljice in svetovalke zajema voditeljstvo, stile vodenja in osebni razvoj managerjev. Prof. dr. Purgova je avtorica in soavtorica več knjig in številnih člankov. Knjigo »Voditelji in timi – Zmagovalno partnerstvo« v angleškem jeziku, je napisala v soavtorstvu s Pierrom Cassom, Paulom Claudelom, Lynn A. Isabello in Arnoldom Walravensom. Dr. Purgova je tudi urednica knjige z naslovom »Skriti zmagovalci v srednji in vzhodni Evropi in Turčiji«, izdane pri založbi Springer leta 2013. Leta 2021 je Springer objavil posodobljeno raziskavo Skritih zmagovalcev z naslovom »Skriti zmagovalci v dinamično spreminjajočih se družbah: kritični dejavniki uspeha za vodenje trga«, kjer je bila prof. Purgova sourednica in soavtorica.
Za svoje izjemne dosežke na področju mednarodnega poslovnega izobraževanja je prejela številna mednarodna priznanja. Ameriška revija Business Horizons jo je septembra 2001 uvrstila med sodobne guruje razvoja managementa v svetu.
Predsednik Republike Slovenije jo je odlikoval s častnim znakom svobode za njen prispevek k razvoju managementa v Sloveniji ter Srednji in Vzhodni Evropi.
Prof. dr. Purgova je članica Mednarodne akademije za management, častna doktorica na večih mednarodnih univerzah in prejemnica dveh častnih profesorskih nazivov. Je tudi članica številnih svetovalnih odborov doma in v tujini, med drugim uglednih poslovnih šol iz Francije, Južne Afrike in Kitajske. Diplomirala je iz političnih ved na Univerzi v Ljubljani, magistrirala in doktorirala pa na Univerzi v Beogradu. Usposabljala se je na svetovno znanih managerskih šolah INSEAD Fontainebleau v Franciji, na IMD v Lausanni v Švici in na harvardski poslovni šoli.

Napovednik dogodkov

Ni aktualnih dogodkov