Povezujemo, delimo izkušnje, mrežimo, ustvarjamo nove priložnosti, sodelujemo, se veselimo, nabiramo energijo…

  • Zbiramo perle za močno verigo ženskih podjetnic v Sloveniji.
  • Smo regijski svet, ki deluje pod okriljem Štajerske gospodarske zbornice.
  • Ustanovljene smo bile na pobudo članic ŠGZ junija 2012.
  • Naše ime »Perle« pove, da vsaka v sebi nosi odkrit ali še neodkrit biser.
  • Vse od junija 2012 se redno mesečno srečujemo, na seznamu nas je že več kot 120.
  • Želimo se povezovati in medsebojno spodbujati.
  • Želimo vplivati na okolje v katerem živimo in delamo.
  • Želimo, da se bolj sliši in upošteva ženski poslovni potencial.

Zakaj? Ker nam ni vseeno! Vabljene k sodelovanju.

Volitve v organe Regijskega sveta poslovnih žensk in podjetnic 2020 – Perl… (kliknite na povezavo)

PREDSEDNICA SVETA

NATAŠA PAL GERIČ, direktorica podjetja Evitel d.o.o.

PODPREDSEDNICA SVETA

HELENA HOŠPEL, MasterVita – psihoterapija in svetovanje, Helena Hošpel, s.p.

KOORDINATORKA

KARIN ČREPINKO

T: 02 220 87 00

E: karin.crepinko@stajerskagz.si

MAG. VIDA PERKO
Ravnateljica VSŠ Academia Maribor

Zaposlena kot ravnateljica VSŠ Academia Maribor. Pred tem sem vrsto let opravljala delo vodje projektov v gospodarski družbi.  Rada se lotevam novih izzivov, ki jih v podjetništvu in pri pripravi različnih nacionalnih ali evropskih projektov ni nikoli premalo. Rada delam z ljudmi. Sem komunikativna. Rada se povezujem in sodelujem. Prepričana sem, da se da s timskim delom in sodelovanjem doseči vse (ali skoraj vse;)!

JOŽICA PLANINŠEC DERŽEK, 
direktorica podjetja Obzorje, d.o.o.
www.obzorje.si

Z računovodskim servisom sem začela 1. decembra 1993 v Slovenski Bistrici. »Prvo leto je bilo kar težko. Pridobivanje novih strank,  podjetništvo se je komaj razvijalo,  računovodskih servisov je takrat bilo zelo malo, tudi vedenja o vodenju poslovnih knjig podjetnikov ni bilo veliko na tržišču  in je to bila tržna niša. Ker sem delala v majhnem kraju, so nas stranke  same poiskale. Sproti sem se tudi izobraževala; leta 2006 sem diplomirala in pridobila naziv univ. dipl. ekonomistka menedžmenta; leta 2013 pa uspešno zagovarjala magistrsko nalogo s področja DDV. In kakšna je razlika pri delu, če ga primerjam izpred dvajsetih let? »Ko sem pred dvajsetimi leti začela, smo na roko izpolnjevale vse obrazce. Zdaj se je z računalniki vse moderniziralo, DURS je veliko naredil s poenostavljanjem dela in z e*oddajanjem obrazcev. Ukvarjam se tudi s predavanji; preko Zavoda za zaposlovanje, preko RIC-a  Sl. Bistrica, izvajam delavnice o začetku, poslovanju in obdavčitvi s.p.-jev in d.o.o.-jev; o spremembah ZDDV.  Izvajala je tudi delavnice preko Zavoda PIP ZA  društva. »Rada prenašam znanje«!

MAG. MIRJANA IVANUŠA BEZJAK
predsednica Društva za kadrovsko dejavnost občin Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice. www.ivanusa-mirjana.si

Izvajam: hitre poslovne sestanke na dogodkih; delavnice o gostoljubnosti in prisrčnosti na področju turizma in storitev; predavanja in delavnice  s področja človeški virov;  poslovno in kadrovsko svetovanje podjetjem; mentorstvo. Sem sodna izvedenka za področje ekonomije- kadrovska funkcija in podjetništvo;  habilitirana višja predavateljica za področje managementa na visoki strokovni šoli; habilitirana predavateljica višje strokovne šole.

GABRIELA LUKMAN,
mag. psihologije, NLP praktik coach,

zaposlena v KHD skupina d.o.o.

Trenutno sem zaposlena v nemškem podjetju KHD skupina d.o.o., v katerem se ukvarjamo z razvojem organizacij in človeških virov. Moje delo vključuje izvajanje treningov za posameznike in podjetja, psihološka testiranja, raziskovanja, pisanje člankov na temo razvoja človeških virov in osebnega razvoja, stresa, promocijo zdravja na delovnem mestu, ipd. Znanje sem črpala na različnih fakultetah (Varna Free University,  University College of International and Public Relations of Prague in Univerza v Mariboru) kjer sem zaključila svojo formalno izobrazbo, dodatno pa sem se izobraževala tudi za NLP praktika in medicinsko hipnozo (Društvo za medicinsko hipnozo Slovenije) . Predvsem pa cenim znanje, ki sem ga pridobila od svojih mentorjev, s katerimi sem se srečevala v različnih obdobjih svojega življenja in profesionalnega razvoja.Skozi svoje delo posameznikom in organizacijam pomagam postati k uspehu. Moje delo vključuje delovanje na vseh ravneh organizacije, kar pomeni izvedbo različnih treningov, psihološko svetovanje in coaching, psihološka testiranja, raziskovanja, pisanje člankov na temo razvoja človeških virov in osebnega razvoja, stresa, promocijo zdravja na delovnem mestu. Pri svojem delu se obvezno povezujemo z uspešnimi strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

ALENKA KÜGERL,
samostojna podjetnica, Enjo Slovenija,
www.enjo.si

www.solaekociscenja.siSem Alenka Kügerl, distributerka za ENJO, polna energije,povezovalna in  pozitvna. Moja želja je, da vsak v Sloveniji spozna ENJO in da metodo čiščenja, ki uspešno deluje v 26. Državah po svetu že 25. Let, upeljemo v Sloveniji. Čistoča ne rabi kemikalij. Visoko razvita tehnologija vlaken ENJO iz Avstrije, čisti globinsko in temeljito na mehanski način in to samo s pomočjo vode. Čiščenje po metodi ENJO je enostavno, varčno, temeljito in hitro. V šoli eko čiščenja, vas individualno ali kot skupino naučimo  čistiti z metodo ENJO. Zabavno in koristno se trajnostno naučite privarčevati čas, vodo in denar, ohranjati zdravje in okolje. Iščem ljudi, pogumne ženske, ki želijo z mano ustvarjati zdravo in čisto prihodnost, brez kemikalij v Sloveniji. Pokličite danes !   041 471 061

VERA KOZMIK VODUŠEK,
direktorica podjetja Dialog-si.net d.o.o.
www.dialog-si.net

Komunikacijo smatram kot pomemben dejavnik uspeha podjetja in posameznika oz. posameznice. Lahko imate dober izdelek ali odlično storitev, če je ne boste odlično predstavili, vam to nič ne pomaga. In moja strast je komunikacija. Pri komunikaciji ni pomembno, da veliko govoriš, odločilno je, da poveš pravim ljudem in na pravi način.

BOJANA DUH,
direktorica podjetja Polaris računovodstvo in svetovanje Duh d.o.o.
www.polaris-racunovodstvo.si

Z računovodstvom sem se začela ukvarjati že v svojih srednješolskih letih in kljub času, ki je od takrat minil, to delo še zmeraj opravljam z veliko mero entuziazma ter veselja. Menim, da je eden izmed ključnih sestavin uspeha, da se skušam v vsako podjetje vživeti, kot da bi bilo moje. S strankami vzpostavljam dober poslovni odnos. Svoje naloge opravljam korektno in v dogovorjenih rokih. Kot rekreativna športnica se ukvarjam s tenisom zato vem, kaj pomeni vztrajati do zadnje žoge, saj se le tako lahko veseliš zmage. To načelo uspešno prenašam tudi v poslovni svet.

KLAUDIJA ŠTURM,
direktorica podjetja MR d.o.o
www.mr-ei.si

Sem članica Rotary kluba Maribor park, obožujem potovanja, smučanje, plavanje, druženje z ljudmi dobre volje

ALEKSANDRA LEPENIK,
direktorica podjetja ELPRO Lepenik & Co. d.o.o.

www.elpro.si

Res rada opravljam svoje delo, rada organiziram in vodim ljudi, rada jih vzpodbujam. Zdrava pamet, strokovnost in red so moja vodila. Ljubiteljica knjig, filmov, komedij, glasbe, kužkov, vsega lepega. Obožujem Slovenijo, naše ljudi in naravo. Vrt je moje zatočišče in moj terapevt.
Bodi pozitivna tudi ti!

HELENA KREVH ZOREC,
direktorica Neonart d.o.o.
www.neonart.si

Prihajam iz družinskega podjetja in to s ponosom poudarim, saj bomo v letu 2017 praznovali 50 let od začetka naše obrti do današnjega podjetja Neonart. Rada imam svoje delo, uživam v dinamičnosti vsakega dne in kar naprej iščem nove izzive. Sem zelo vztrajna in zahtevna oseba in verjamem, da se z trdim delom in poštenostjo da uspeti. V prostem času se znam polno sprostiti in uživati v vsakem trenutku s svojo družino, s hojo v naravi, ob kjnigi in s prijatelji. Sem zelo optimistična, polna energije in veselja.

Z eno besedo »uživam » življenje !

DIJANA ROKAVEC, Strmšnik d.o.o., Romet d.o.o. in Martnica
www.romet.si

Ekonomistka, zaposlena v gospodarstvu, ukvarjam se z računovodenjem majhnih družb in samostojnih podjetnikov. Izkušnje pridobivala tudi v javni upravi na področju javnih naročil. V prostem času aktivna v družinskem podjetju, ki nudi domače dobrote, dobro voljo in rekreacijo sredi Pohorskih gozdov. Rada pridobivam nova znanja, se družim in pomagam.

ALEKSANDRA KELC, izobraževanje za osebni razvoj
www.AleksandraKelc.si

Sem ALEKSANDRA KELC, učiteljica za osebni razvoj in certificirana svetovalka metode Phyllis Krystal. Sem avtorica knjige »Ne mislim, samo ljubim«, ki je izšla septembra 2016 v Ameriki pod naslovom »Don’t Think Just Love«. Od 2006 pomagam ljudem v njihovem osebnem razvoju in takrat, ko se znajdejo v nekem življenjskem izzivu. Zakaj se nekateri zmeraj znajdejo v situacijah in vedo, kako se boriti z življenjskimi izzivi? Nekaterim je to dano, nekateri pa so se tega naučili. Pomislite, kako bi bilo, če bi se lahko že enkrat naučili – kako umiriti svoja čustva in misli, obvladati strah, postaviti drugim meje, poiskati notranjo varnost in odločnost. Zakaj bi zaradi tega obtičali, če lahko greste naprej in se naučite, kako si lahko pomagate sami? Vaje za rokovanje z življenjskimi izzivi, so vam na razpolago sedaj.

MARJANA BRAVC,
direktorica CSD Maribor

Sem ekonomistka, specialistka managementa in magistra socialnega dela. 15 let sem bila direktorica invalidskega podjetja. Bila sem tudi prva predsednica Regijskega sveta poslovnih žensk in podjetnic (PERLE).

BARBARA ŠTERN,
TURISTIČNA KMETIJA “PRI KOVAČNIKU”
www.kovacnik.com

V bližini Maribora, stoji v vasi Planica nad Framom (700 m n.v.) naša kmetija z ledinskim imenom »Kovačnik«. Na posestvu, velikem 36 Hektarjev, živimo v sožitju tri generacije: mama Angelca in oče Janez, sin Danilo z ženo Barbaro in otrokoma Aljažem in Julijo. Trudimo se, da bi se gostje pri nas počutili kot doma. Skupine ali posamezne goste radi postrežemo s hišnimi dobrotami v jedilnicah, opremljenih v pristnem podeželskem slogu. V nadstropju višje oddajamo 4 družinske sobe za preživljanje počitnic na kmetiji. Na Kovačnikovi domačiji smo pripravili pester izbor hišnih izdelkov za domov. Največ pripravimo marmelad, zeliščnih sirupov, čajev in namazov. S prijaznimi pozdravi s Planice, pohorske kraljice.

MARIJA LINDIČ, prof.,
direktorica Euro Lingua d.o.o.
www.euro-lingua.org

Sem sodni tolmač za nemški jezik, prevajalec in pred tem učitelj na 2. gimnaziji MB, živela 15 let na Dunaju, zaključila PA v Mariboru (nem-ang), FF v Ljubljani (nemščina in književnost), trenutno zaključujem MA-študij na UNI Wien.

Moja enkratnost? Odlični sodni prevodi, vsebinsko in stilistično brezhibni prevodi spletnih strani, predstavitev dejavnosti/podjetij na vrhunski jezikovni ravni.