Novosti in obvestila

Datum

28. Feb 2019

Kategorije

Deli z drugimi

Srečanje z državnim sekretarjem gospodom mag. Bojanom Kumrom iz Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije

Srečanje je organiziral Regijski svet za energetsko področje, ki šteje 17 članov, podjetij in organizacij s področja energetike, ki so člani ŠGZ. Delovanje regijskega sveta se osredotoča na skupno in usklajeno medsektorsko pripravo predlogov in konceptov s področja energetike, kakor tudi na konkretne rešitve ter izvedba teh projektov.

Izmenjava pogledov in diskusija o prihodnjih korakih Ministrstva za infrastrukturo se je dotaknila predlaganih sprememb Energetskega zakona, ki je sedaj v javni obravnavi. Prav tako smo obravnavali vsebino in terminski načrt sprejema Nacionalnega energetskega podnebnega načrta in Energetskega koncepta Slovenije. Vsi ti dokumenti bodo sprejeti v letošnjem letu.

Z državnim sekretarjem smo skupaj ugotovili priložnosti, ki jih lahko s konkretnimi projekti in rešitvami ponudi štajerska regija, da bomo lahko prihodnje lažje dosegli nacionalne cilje s področja rabe obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic