Novosti in obvestila

Datum

23. Jan 2019

Kategorije

Deli z drugimi

1. Štajerski gospodarski forum 2019: Pričakovanja in napovedi za leto 2019! Ogled oddaje…

1. štajerski gospodarski forum v letu 2019:

PRIČAKOVANJA IN NAPOVEDI 2019?

Glede na številne kazalnike, ki prikazujejo položaj slovenskega gospodarstva lahko Slovenija mirno vstopa v leto 2019. Vzdržna rast v velikem delu mednarodnega okolja, dobri izvozni uspehi, podatki o investicijskih vlaganjih in velikih rezervah domače potrošnje, tako individualne kot tudi javne in nenazadnje umeščenost nove vlade in s tem odsotnost politične nestabilnosti, so dobri obeti za nadaljnji razvoj gospodarstva in njihovo rast.

Toda: veliko vprašanje je, ali je slovensko in še posebej tudi štajersko gospodarstvo že šlo preko cikličnega vrha in mu sedaj sledi zniževanje aktivnost, kaj lahko povzroči pešanje gospodarstva v letu 2019 in v prihodnje in kako investicijsko in razvojno so močna naša podjetja?

Kako na ta in mnoga druga vprašanja odgovarjajo poznavalci gospodarstva regije?

Vprašanja na Štajerskem gospodarskem forumu smo postavili

 dr. Romanu Glaserju, predsedniku ŠGZ dr. Franju Štiblarju, makroekonomistu mag. Danilo Burnaču, direktor Mariborskega vodovoda d. d. Mileni Sisinger, direktorici Bodočnost Maribor d.o.o.

Štajerski gospodarski forum – prva oddaja januar 2019

Za ogled oddaje sledite povezavi na sliki…

 

Vabljeni k ogledu!

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic