1. Štajerski gospodarski forum 2020: Regije in gospodarstvo, TV Maribor, 22.01.2020

Občine nimajo nikakršnih pristojnosti na področju spodbujanja gospodarskega razvoja, ima jih država, ki sprejme odločitve, ki morebiti spodbujajo tudi gospodarski razvoj po posameznih regijah, pretežno pa so usmerjene na državo kot celoto. Če bi te pristojnosti prenesli na regije, bi jim dali možnost in priložnost, da bi spodbujale gospodarski razvoj s subvencijami in drugimi oblikami pomoči. Tako bi lahko regije odpirale drugačne možnosti gospodarskega razvoja, ki bi generiral nova delovna mesta in vplival na kakovost življenja ljudi.

Kakšna bi lahko bila vloga ter povezava regij z gospodarstvom in kako regionalizacija oz. odsotnost regionalizacije vpliva na razvojne možnosti podjetij in posledično na življenje ljudi? Kako posamezne gospodarske panoge gledajo na regije in na njihov vpliv na razvoj gospodarskih panog? So regije pobudnik razvoja posameznih gospodarskih panog ali jih dušijo v razvoju, ki je globalen in postaja vse bolj brez meja?

Oddaja, ki jo v sodelovanju pripravljata ŠGZ in RTV Slovenija, TV Maribor, bo predvajana v sredo, 22. januarja 2020, ob 20.00 na TV Maribor.

 

Posnetek oddaje si lahko ogledate tudi na spletni strani www.rtvslo.si  in www.stajerskagz.si.

 

Vabljeni k ogledu!