10. Strokovna konferenca o zakonodajnih spremembah in primerih krožnih praks, Ljubljana, 16.04.2019


NAJVEČJA KONFERENCA OKOLJE IN ODPADKI 2019
KJER BOSTE DOBILI VPOGLED V ZAKONODAJNE SPREMEMBE IN KROŽNE PRAKSE
Spoštovani, s ponosom vas že deseto leto zapored vabimo na odličen tradicionalen dogodek – strokovno konferenco Okolje in odpadki. Kot vsako leto bodo tudi tokrat z nami kompetentni strokovnjaki z ministrstva, iz gospodarstva, komunalnih podjetij, raziskovalnih inštitutov in javnih institucij. Slovenija je konec leta 2018 sprejela pomemben sveženj zakonodajnih reform, med drugim: novosti po Uredbi o spremembah in dopolnitvah Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Uradni list RS, št. 68/2018 z dne 26.10.2018); novosti po Uredbi o spremembah in dopolnitvah Uredbe o odpadni električni in elektronski opremi (Uradni list RS, št. 72/2018 z dne 16.11.2018); Zakon o interventnih ukrepih pri ravnanju s komunalno odpadno embalažo in z odpadnimi nagrobnimi svečami (Uradni list RS, št. 84/18 z dne 28.12.2018); spremembe na področju okoljskih dajatev. Zakonske spremembe so odraz nujnosti stanja, s katerim se soočamo tudi v svetovnem merilu: sprememba vremenskih razmer, prekomerno kopičenjem odpadne plastike, preveč odloženih odpadkov in grožnje biodiverziteti. 80% vseh izdelkov, ki jih kupimo, namreč v roku 6 mesecev postane odpadek! Zato je nujen premik v smeri krožnega ekonomskega modela, ki smo ga tudi v Sloveniji umestili med strateške razvojne prioritete. Evropska komisija celo ocenjuje, da bi udejanjanje ukrepov krožnega gospodarstva do leta 2035 lahko prineslo 170.000 novih delovnih mest, da ne govorimo o bistvenem zmanjšanju emisij CO2!
10. strokovna konferenca OKOLJE IN ODPADKI Strokovni dogodek o zakonodajnih spremembah in primerih krožnih praks Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana,
16. april 2019
Enkratni dogodek za direktorje, pooblaščence za okolje, člane SRIP – krožno gospodarstvo in aktivne na področju učinkovitega ravnanja z odpadki!
>> Preberite več
KAJ PRIDOBIJO NAŠI UDELEŽENCI Pripravili smo program, ki je povsem po meri vas, udeležencev! Obravnava zakonodajna pojasnila, odlične primere okoljskih krožnih praks ter rešitve za vaše delo.
16. aprila boste kot naš udeleženec pridobili: Pojasnila zakonodaje s strani pristojnih na MOP. Rešitve v smeri učinkovitejše rabe virov in prehoda v trajnostno naravnano poslovanje tudi pri vas. Tiskano gradivo. Možnost aktivne udeležbe na OKROGLI MIZI »Odpadna plastika – izzivi za ekologijo in ekonomijo«. Odgovore na vaša vprašanja med predavanji in v odmorih. Pričakujemo jih na: okolje@zfm.si. Izmenjavo izkušenj, druženje s kolegi iz stroke in možnosti za nova potencialna sodelovanja.
PRIPOROČILA UDELEŽENCEV »Pozdravljam premik razmišljanja v krožno gospodarjenje odpadkov ter strokovnost predavateljev.« Vanja Kristančič, Kolektor CPG »Še enkrat iskrene čestitke za odlično organizirano in izpeljano konferenco. Vsa pohvala tudi za izbiro predavateljev – strokovnjakov na svojem področju. Res jih je bilo užitek poslušati«. Branka Jarc Kovačič, Šolski center Kranj »Dodatne debate in mreženje na konferenci so me navdušili!« Ivana Tršelič Buble, Kostak »Konferenco ste zelo dobro organizirali in tudi sam se veliko naučil od drugih predavateljev«. dr. Viktor Simončič, predavatelj iz Hrvaške »Še enkrat zahvala za super izpeljano konferenco«. Katja Udovič, Dinos »Zelo pozdravljam tovrstne dogodke«. Primož Bajželj, PE Komunala Kranj »Čestitke za vsebinsko zelo dobro izpeljano konferenco!« Drago Dervarič, Saubermacher – Komunala Murska Sobota »Dobra organizacija in odlični primeri iz prakse!« Bojana Vodeb Mesarič, Splošna bolnišnica Murska Sobota
Cena za prvega udeleženca podjetja: 100 EUR + DDV Vsi nadaljnji udeleženci podjetja, ki je član SRIP: 150 EUR + DDV .
>> PRIJAVITE SE

V prijavnici zraven svojega imena in priimka, ki ga vnesete v okence udeleženca, pripišite, da ste ČLAN SRIP.

  S prijaznimi pozdravi,

mag. Medeja Brglez,
vodja projekta
Forum Akademija
NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!* *Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.
»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«