Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

2. seja Regijskega sveta ŠGZ za internacionalizacijo

V uvodu je direktorica ŠGZ mag. Aleksandra Podgornik  predstavila  osnutek Almanaha štajerske gospodarske zbornice, ter ga ponudila Ministrstvu za zunanje zadeve kot  instrument promocije  regijskega gospodarstva  ob različnih priložnostih  v tujini.
Gospod  Vladimir Gasparič je članom  regijskega sveta  razložil instrumente pomoči  slovenske diplomatske mreže  podjetjem, ki  iščejo poslovne priložnosti na tujih trgih.
Po predstavitvi izkušenj  nekaterih  podjetij glede pomoči slovenskih veleposlaništev  in ekonomskih svetovalcev  v posameznih državah je bilo poudarjeno, da podjetja opažajo pozitivne premike  na tem področju, vendar je še veliko možnosti za izboljšanje le-teh. Zato je predsednica regijskega sveta, gospa Nada Krajnc podala pobudo s strani ŠGZ k podpori izvajanja storitev  na tem področju.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic