Novosti in obvestila

Datum

16. Feb 2022

Kategorije

Deli z drugimi

2. Štajerski gospodarski forum 2022: Podjetja iščejo delavke in delavce – toda ti raje odhajajo na delo v Avstrijo! Ogled oddaje…

Po podatkih Zavoda za zaposlovanje RS se je s pomanjkanjem ustreznih kandidatov za zaposlitev v preteklega pol leta soočala že več kot polovica delodajalcev. Bolj kot problem Slovenije, je to problem Prekmurja, Koroške, še najbolj pa Štajerske. Dnevno se na delo v Avstrijo vozi okoli 25.000 delavcev. To je sicer samo 2,8 % vseh zaposlenih v Sloveniji, a kar 11,6 odstotka delovno aktivnih v Podravju. Zakaj ljudje nočejo, ne želijo ali ne morejo delati v domačem okolju? V kolikšni meri družine na Štajerskem lažje preživijo, ker mnogi njihovi delajo v Avstriji? Pridobiti izobrazbo v Sloveniji in potem oditi na delo v tujino (Avstrijo). Je to res rešitev? Gostje oddaje: – doc dr.  Barbara Toplak Perovič, Alma Mater Europaea – mag. Bernard Memon, Zavod za zaposlovanje, enota Maribor – Marijan Hertiš, Seltron d.o.o.

Kliknite tukaj za ogled oddaje!

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic