Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

3. Štajerski gospodarski forum: Znanost za gospodarstvo – gospodarstvo za znanost

Pomen znanosti za razvojni preboj neke družbe je velik in priznan, zlasti v času gospodarske krize. Tudi zato so bila v letošnjem letu sredstva, ki jih država namenja za raziskave in razvoj, povečana. Vendar je tako na strani znanosti kot na strani gospodarstva slišati pripombe, da druga stran nima posluha za njihove potrebe, da delujemo drug mimo drugega, brez  strategije in potrebne usklajenosti.

  • Ali imamo skupno strategijo razvoja, kakšna so pričakovanja znanosti do gospodarstva in kaj gospodarstvo pričakuje in dobi od razvojnih inštitucij?
  • Koliko je povezovanja med njimi in kaj pogrešajo?
  • Kakšne so izkušnje in kakšne želje in pričakovanja?

K sodelovanju smo povabili  g. Gregorja Golobiča, ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo,  prof. dr. Ivana Rozmana, rektorja Univerze v Mariboru, in strokovnjake iz gospodarstva. In seveda vabimo tudi vas.

Na forumu bo možno postavljati tudi vprašanja. V kolikor želite, da bi bilo vaše vprašanje postavljeno anonimno, nam ga lahko posredujete v pisni obliki (čim krajše in jasno) na info@stajerskagz.si .

Po zaključku strokovnega dela foruma vas vabimo še na  neformalno druženje v preddverje Unionske dvorane.

Vljudno vabljeni!

mag. Aleksandra Podgornik,                                                                dr. Roman Glaser
direktorica ŠGZ                                                                                        predsednik ŠGZ

Zaradi snemanja oddaje Vas vljudno prosimo za točen prihod v studio. Svojo udeležbo potrdite najkasneje do 18. 9. 2009 s  prijavnico.


Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic