Strokovnjaki in strokovnjakinje pravijo, da vprašanje, ali nas čaka prehranska kriza ni pravo. Pravo vprašanje je, kako huda prehranska kriza nas čaka.
»Leta 2020 je bilo na svetu prehransko hudo ogroženih več kot 155 milijonov ljudi v 55 državah ali približno 20 milijonov več kot leto prej.« Tovrstni alarmantni podatki nas spremljajo že desetletja, pa vendar so bili vedno precej daleč od nas. Živeli smo v prepričanju, da ne pomenijo neposredne grožnje niti za Evropo niti za Slovenijo. Pa smo res lahko tako mirni?
Ključni dejavniki svetovne prehranske negotovosti so vojaški spopadi, gospodarski pretresi in podnebne spremembe. In vsi ti dogodki so zelo blizu nas!
Kako je Slovenija prehransko samooskrbna in kaj bi morala narediti, da bi se lahko ognila najtežjim scenarijem glede ekstremnega povečevanja cen in posledične prehranske krize? Kako gledajo ne to temo štajerski gospodarstveniki, ki delujejo na področju kmetijske proizvodnje?
Gostje oddaje:
– Enver Šišić, predsednik uprave Perutnine Ptuj, d. d.
– Andrej Rebernišek, direktor KGZS Zavod Ptuj.
– dr. Mitja Krajnc, tehnični direktor Žipo Lenart d.o.o.
- Strokovna področja
- Članstvo
Zakaj postati član?
Skupaj ustvarjamo poslovne priložnosti v Sloveniji in po svetu ter krepimo podjetništvo in poslovanje skozi povezovanje, podporo, izobraževanja in druge poslovne storitve.
- Postanite del kredibilne skupine podjetnikov
- Tukaj smo za vas
- Rastite z nami
- Skupaj zmoremo več
- Bodite v stiku s časom
- Dvignite si prepoznavnost
- O ŠGZMenuMenuMenu
- StoritveMenuMenu
- Novice
- Projekti
- Strokovna področja
- Članstvo
Zakaj postati član?
Skupaj ustvarjamo poslovne priložnosti v Sloveniji in po svetu ter krepimo podjetništvo in poslovanje skozi povezovanje, podporo, izobraževanja in druge poslovne storitve.
- Postanite del kredibilne skupine podjetnikov
- Tukaj smo za vas
- Rastite z nami
- Skupaj zmoremo več
- Bodite v stiku s časom
- Dvignite si prepoznavnost
- O ŠGZMenuMenuMenu
- StoritveMenuMenu
- Novice
- Projekti