Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2010

Kategorije

Deli z drugimi

5. skupščina Štajerske gospodarske zbornice

Posebej je izpostavila organizacijo treh Štajerskih gospodarskih forumov, na katerih so svoja mnenja soočili predstavniki vlade in gospodarstva o aktualnih temah zdravstvene reforme, plačilne nediscipline in reforme trga dela, spletno stran ŠGZ, ki z novo podobo omogoča pridobitev celovitih informacij o aktualnih dogodkih, storitvah in projektih Štajerske gospodarske zbornice, ter storitev član-članu in znamkico Sem član ŠGZ, ki predstavljata odlično osnovo za poslovno sodelovanje in promocijo med člani ŠGZ ter utrjevanje pozicije Štajerske gospodarske zbornice. V letu 2010 je Štajerska gospodarska zbornica organizirala 88 dogodkov in beležila preko 1700 udeležencev.
Skupščina je potrdila izvolitev novih članov upravnega odbora in za predsednika upravnega odbora ponovno potrdila dr. Romana Glaserja. Potrjeni so bili tudi člani nadzornega odbora kot tudi predsednica nadzornega odbora mag. Romana Pajenk. Dr. Šime Ivanjko, ki je z letošnjim letom zaključil uspešno štiriletno predsedovanje skupščine ŠGZ, se je zahvalil za opravljanje te funkcije in priložnost, da je prispeval k ustanovitvi tako pomembne institucije, kot je Štajerska gospodarska zbornica. Kot nova predsednica skupščine Štajerske gospodarske zbornice je bila izvoljena Nevena Tea Gorjup, ki se je zahvalila za izkazano zaupanje.
Skupščina pa se ni samo seznanila z uspešnim delovanjem zbornice v preteklem letu, ukvarjala se je tudi z načrti za leto 2011, med katerimi bo največji poudarek na mreženju in spodbujanju regionalnega sodelovanja, poseben poudarek pa bo dan aktivnostim, s katerimi si bo ŠGZ utrjevala zbornično pozicijo v prostoru in s katerimi bodo gradili na večji pripadnosti članov Štajerski gospodarski zbornici. Direktorica ŠGZ je posebej izpostavila mednarodno aktivnost zbornice, tako bodo naslednji teden na primer organizirali poslovno srečanje s predstavniki podjetij Republike srbske v Prijedoru. Pomembna novost je tudi Almanah Štajerske gospodarske zbornice – predstavitev celotnega štajerskega gospodarstva, zbornice in podjetij v regiji z namenom, da štajerski gospodarstveniki uporabijo Almanah kot del predstavitvenega gradiva na skupnih nastopih v tujini, na različnih sejmih, na gospodarskih zbornicah in veleposlaništvih, pa tudi pri svojih poslovnih partnerjih.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic