Novosti in obvestila

Datum

18. Nov 2020

Kategorije

Deli z drugimi

7. Štajerski gospodarski forum 2020: Duševno zdravje zaposlenih v času COVID-19, ogled oddaje

COVID-19 je izziv za zdravje, delovanje sistema, izvajanje šolanja, rekreacijo, odprtje trgovin, turizem, gostinstvo, industrijo dogodkov, proizvodne procese v podjetjih – in tudi za duševno zdravje nas vseh. Gre za izziv za delodajalce, ki se soočajo z nenehnimi in nenadnimi spremembami v povezavi s stanjem pandemije, z novimi tveganji na področju varnosti in zdravja pri delu, načinom informiranja in ozaveščanja zaposlenih, obvladovanjem stanj anksioznosti med zaposlenimi. In gre tudi za izzive, povezane z duševnim zdravjem zaposlenih, ki se soočajo z reorganizacijami delovnih procesov, strahom pred okužbo, delovno negotovostjo, pa tudi z delom od doma, usklajevanjem delovnih in družinskih obveznosti, prevzemanje novih vlog poučevanja otrok,  stigmatizacijo zaradi okuženosti s COVID-19. Kako se s temi vprašanji soočajo podjetja in kakšne pomoči ponuja projekt Naprej, ki postavlja razmišljanje o psihosocialnih dejavnikih tveganja na delovnem mestu v fokus svojega dela v podjetjih?

Gostje oddaje:

MOJCA POTECIN, vodja kadrovske službe, ELEKTRO CELJE d. d. MAJCEN GREGOR, vodja proizvodnje, HENKEL MARIBOR D.O.O. KATJA NOVAK, predstavnica izvajalcev projekta Naprej  

Kliknite tukaj za ogled oddaje!

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic