Novosti in obvestila

Datum

01. Dec 2023

Kategorije

Deli z drugimi

8. Štajerski gospodarski forum – Gospodarska rast Slovenije v letu 2023

Večina gospodarskih kazalnikov v Sloveniji se je poleti 2023 poslabšala. Medletni padec aktivnosti v izvozno usmerjenih dejavnostih se je še poglobil, najbolj v energetsko intenzivnih panogah, zelo nizka ostajajo tudi pričakovanja predelovalnih dejavnosti glede izvoza, sporoča Urad RS za makroekonomske analize in razvoj.

Poročilo o produktivnosti za leto 2022 Urada RS za makroekonomske analize in razvoj, kaže, da je nizka produktivnost ključni vzrok za zaostanek Slovenije v bruto domačem proizvodu na prebivalca. Slovenija je v letu 2023 tudi na lestvici konkurenčnosti padla za štiri mesta.

Je bilo leto 2023 uspešno za razvoj gospodarstva ali leto zamujenih priložnosti za gospodarski razvoj? Kakšna je produktivnost slovenskega gospodarstva, kje so tu priložnosti za izboljšave? Kaj bi bilo potrebno spremeniti, da Slovenija krene po poti gospodarske rasti in razvoja?

Odgovore na ta vprašanja smo iskali skupaj z eminentnimi gosti in priznanimi strokovnjaki:

prof. dr. Bogomir Kovač iz EF Univerze v Ljubljani,

prof. dr. Jože Damijan iz EF Univerze v Ljubljani,

mag. Mark Stemberger, direktor podjetja Agis Technologies.


Vabimo vas, da si aktualni pogovor o gospodarski rasti in razmerah v Sloveniji ogledate v posnetku: https://365.rtvslo.si/arhiv/omizje-tv-maribor/175005074

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic