Novosti in obvestila

Datum

11. Maj 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Brezplačen seminar “Fasade brez časovnih in oblikovnih okvirjev”, 13.5.2021 

Fasade brez časovnih in oblikovnih okvirjev

Datum in čas: 13. 5. 2021, 14:30-16:00

 

Teme in predavatelji:

1.       Arhitektura opeke – Amel Emkić, mag. inž. grad.

Zaradi številnih dobrih lastnosti doživlja opeka svojo veliko vrnitev v svet arhitekture. Poleg tega, da nas prevzame s svojo dolgotrajnostjo, jo tudi vedno več arhitektov izbere zaradi velikega števila oblik in barv, ki so na voljo. Zaradi tega vedno pogosteje naletimo na zgradbe, ki nas že na prvi pogled osvojijo in ki imajo resnično zelo lep videz, so prave male arhitekturne mojstrovine. Je material, ki ponuja številne možnosti uporabe, ustvarjalnost in zadovoljitev potreb v sodobnem stanovanju.

2.      Kultura opečnih fasad v slovenskem arhitekturnem prostoru – prof. Tina Gregorič (Dekleva Gregorič arhitekti)

Predstavitev kulture opečnih fasad v slovenskem in mednarodnem arhitekturnem prostoru na podlagi historičnih in sodobnih primerov. Opeka je od nekdaj predmet navdušenja arhitektov. Z upoštevanjem trajnostnih aspektov, ki jih opeka ponuja, se v tem gradbenem materialu skriva velik potencial, tudi na področju razvoja inovativnih projektov. Raba opeke na fasadi je možna na različne načine in v različnih konstrukcijskih rešitvah, vsekakor pa zagotavlja izredno odpornost na zunanje  vplive, trajnost in visok nivo kvalitete bivanja.

Tina Gregorič je redna profesorica arhitekture, vodja oddelka na Tehnični univerzi na Dunaju in ustanoviteljica studia Dekleva Gregorič arhitekti.

Lokacija seminarja:

Seminar bo potekal preko spletne platforme Gotowebinar, obvezna je predhodna prijava

Udeležba:

brezplačna

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic