Novosti in obvestila

Datum

08. Jul 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Brezplačen seminar: Napotitev delavcev v Italijo, 13.7.2021

hibridni seminar

ITALIJA: OPRAVLJANJE STORITEV IN NAPOTITVE DELAVCEV

Torek, 13. julij 2021 od 13.00 do 14.30 

Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ul. 13 v Ljubljani, dvorana B – 1. nadstropje

 

Področje napotitve delavcev med državami članicami EU je vezano na mednarodne in nacionalne pravne podlage, ki urejajo osnovne pravice in dolžnosti vpletenih strani. Delovno pravo tradicionalno sicer sodi v okvir avtonomnega urejanja posameznih držav članic, vendar se nivo varstva pravic delavcev med posameznimi državami članicami razlikuje.

Omejitveni ukrepi povezani s Covidom se postopoma odpravljajo in naša podjetja se ponovno odločajo za opravljanje storitev tudi na sosednjem italijanskem trgu, kjer pa še vedno veljajo določena pravila in obveznosti v skladu z lokalno zakonodajo.

Z željo, da predstavimo trenutno situacijo in posredujemo vse potrebne informacije v zvezi z napotitvami in opravljanjem storitev v Italiji, vas vabimo na hibridni poslovni seminar, ki bo potekal v sodelovanju Gospodarske zbornice Slovenije, Slovenskega deželnega gospodarske druženja iz Trsta ter Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Program poslovnega dogodka:

13.00 – 13.20 Predstavitev Slovenskega deželnega gospodarskega združenja (SDGZ) in podjetja Servis d.o.o.

Omejitve opravljanja storitev glede na trenutne COVID ukrepe

g. Andrej Šik, direktor SDGZ

 

13.20 – 13.40 Napotitve delavcev v Italijo (slovenskih in tujih državljanov)

dr. Majna Pangerc,Servis d.o.o.

 

13.40 – 14.00 Najpogostejše napake in težave tujih podjetij v primeru inšpekcijskih pregledov

g. Boštjan Starc,odvetnik, sodelavec SDGZ in podjetja Servis d.o.o.

 

14.00 – 14.30 Vprašanja in odgovori

Dogodek bo potekal v hibridni obliki (v živo in kot prenos preko ZOOM platforme). Število udeležencev, ki se bodo dogodka lahko udeležili v fizični obliki bo omejeno in določeno v skladu  s trenutno veljavnimi  omejitvenimi ukrepi.

Udeležba na dogodku je za vse udeležence brezplačna, ne glede na vrsto udeležbe, prijave sprejemamo samo preko spodnje elektronske prijavnice do ponedeljka, 12. julija, do 10. ure.  Zaželeno je, da vaša morebitna vprašanja v zvezi z obravnavanimi temami posredujete v naprej.

Prijazno vabljeni!

Dodatne informacije: marko.jare@gzs.si

hibridni seminar

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic