Novosti in obvestila

Datum

18. Dec 2020

Kategorije

Deli z drugimi

Brezplačen webinar: Pojasnila PKP 7 – novosti, spremembe pri davčni izvršbi, morebitna vračila, 28.12.2020

 

Objavljen je novi osnutek PKP že sedmi po vrsti, ki bo v kratkem času tudi sprejet. Z njim se obetajo ponovne spremembe povezane s ciljem omiliti in odpraviti posledice in vpliv nalezljive bolezni Covid-19. Predstavili bomo novosti, ki se nanašajo na  izplačilo nadomestila plač zaposlenim, spremembe pri davčni izvršbi kot tudi potrebna vračila sredstev po PKP zakonodaji v primeru,  da ste določene pogoje presegli. Preverili bomo čas trajanja ukrepov in skupaj rešili kakšen primer povezan z izplačilom plače za mesec december in tudi kdaj vložiti vlogo za vračilo sredstev in kako je izračun zneska za vračilo povezan z razlogom za vračilo sredstev. 

Spletno predavanje bo v ponedeljek, 28. decembra od 10. do 11. 30 ure.

V koliko do tega datume PKP 7 še ne bo objavljen v Uradnem listu RS, bo predavanje v torek, 5. januarja 2021.

Teme:
  • novosti izplačil nadomestila plač zaposlenim,
  • spremembe pri davčni izvršbi,
  • potrebna vračila sredstev po PKP zakonodaji,
  • čas trajanja ukrepov,
  • primer izplačila plače za mesec december,
  • vloga za vračilo sredstev,
  • povezava izračuna zneska za vračilo z razlogom za vračilo sredstev.
Strokovnjakinja: mag. Sabina Lamut je davčna svetovalka z dolgoletnimi izkušnjami, prepoznavna tudi na mednarodnem področju, vpisana v register Evropskih davčnih svetovalcev v okviru CFE organizacije. Kot  sodna izvedenka za področje Ekonomija – DAVKI sodeluje s sodišči in strankami  in  ima dolgoletne izkušnje tudi  na področju računovodstva in davkov, ki jih sedaj kot predavateljica predaja slušateljem. Je avtorica številnih člankov v Davčno finančni praksi, kot tudi člankov, ki jih objavlja založba Verlag Dashofer. Je direktorica družbe LamutS d.o.o., ki je članica  ZDSS in DSZS.

Udeležba na webinarju je brezplačna.

Povezavo boste prejeli pred pričetkom webinarja na e – naslov, ki ga boste navedli v prijavnici.

Vljudno vabljeni!

 

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic