Novosti in obvestila

Datum

25. Sep 2017

Kategorije

Deli z drugimi

DOBA tudi letos s študijskimi programi za razvoj kompetenc 2020

 

 

 

Reševanje problemov, organizacijske sposobnosti, osredotočenost na stranke ter kritično in ustvarjalno razmišljanje so ključne kompetence, ki jih delodajalci pričakujejo od zaposlenih tako v svetovnem merilu kot tudi v Sloveniji. Tako pravi poročilo Svetovnega gospodarskega foruma 2016, »Future of Jobs«, potrjuje pa tudi obsežnejša raziskava DOBA Fakultete Maribor, ki smo jo izvedli med delodajalci v šestih državah (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Makedonija in Turčija).

Pri vseh navedenih kompetencah dejansko gre za mehka znanja, spretnosti, veščine in sposobnost vzpostavljanja in grajenja interakcije. Celoten članek Ključne kompetence za zasedbo delovnih mest leta 2020 lahko preberete tukaj.

Na Dobi sledimo sodobnim trendom, saj dajemo v naših programih velik poudarek razvijanju socialnih kompetenc, prav tako pa je pomembno tudi, da se  pri online študiju  razvijajo kompetence kot so organiziranost, fleksibilnost, samoiniciativnost, delo v timih, odgovornost in podobno. Študentje v povprečju pripravijo v enem letu 7 praktičnih nalog, tako da je reševanje problemov in ustvarjalno razmišljanje stalnica med študijem.

Izjemna izbira aktualnih študijskih programov tudi v 2017

Dodiplomski programi

Magistrski programi

Višješolski strokovni programi

 

Vpisi potekajo do konca septembra. Obiščite www.doba.si

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic