Novosti in obvestila

Datum

17. Nov 2020

Kategorije

Deli z drugimi

Expo 2020 Dubaj: Priložnost za predstavitev dobrih praks v boju s Covid-19

Organizator svetovne razstave Expo 2020 Dubaj je objavil poziv, s katerim vabi k predstavitvi dobrih praks, projektov in pobud v boju s COVID-19. Iščejo tako kratkoročne kot dolgoročne rešitve, ki temeljijo na novih in inovativnih pristopih na področju zdravstvenih storitev, javnih prostorov, tehnologije, izobraževanja in razvoja veščin ter zagotavljanju preživetja, osnovnega udobja in storitev. Rok za prijavo je 31. december 2020.

Organizator želi s pozivom poudariti pomen in povečati prepoznavnost medsektorskih integriranih rešitev, ki pomagajo ljudem, da se lažje pripravijo, odzovejo in okrevajo zaradi vpliva svetovne pandemije. Predvsem si želijo prijav, ki ponujajo trajnostne rešitve za reševanje posledic globalne pandemije in uresničevanje Agende 2030.

K sodelovanju vabijo posameznike, skupnosti, nevladne organizacije, start-up podjetja, zdravstvene delavce, podjetja, vlade in mednarodne organizacije s celega sveta.
Rok za prijavo je 31. december 2020, najboljše primere dobrih praks pa bodo razglasili aprila 2021.

Poziv je del programa Globalne dobre prakse (Global Best Practice Programme), ki se osredotoča na področja, ki so v skladu s številnimi cilji Združenih narodov za trajnostni razvoj (United Nations Sustainable Development Goals (UN SDGs)). Z njim želijo organizatorji svetovne razstave Expo Dubaj prikazati konkretne rešitve za največje izzive na svetu ter izpostavljati uspešno izvedene projekte s celega sveta, z željo, da bi jih implementirali tudi drugje.

Več o projektu in navodila za prijavo (v angleškem jeziku) so na voljo na tej povezavi

Več informacij:

SPIRIT Slovenija, javna agencija Verovškova 60, SI-1000 Ljubljana
+386 1 589 18 70
Expo2020@spiritslovenia.si
www.expo2020slovenia.si

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic