Novosti in obvestila

Datum

06. Feb 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Interaktivna delavnica: »Prisrčno dobrodošli cenjeni in spoštovani gostje – skozi oči turističnih delavcev«, ŠGZ, 15.02.2018

Interaktivna delavnica revije Destinacija

 

Revija Destinacija vas vabi na interaktivno delavnico z naslovom »Prisrčno dobrodošli cenjeni in spoštovani gostje – skozi oči turističnih delavcev«.

 

Turističnim delavcem ponujamo aktivno in dinamično delavnico, na kateri bodo spoznali in osvežili elemente gostoljubnosti, prisrčnosti in bontona, da bodo gostom to lahko ponudili in jim pričarali nepozabne spomine, z namenom, da se bodo le-ti ponovno vračali na destinacijo.

 

Ta bo v četrtek 15. februarja 2018, od 10. do 14. ure v prostorih Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, Maribor.

 

Vsebina delavnice:

 

09:30 – 10.00 – registracija

10:00 – 10:30 – predstavitev poteka delavnice in udeležencev

10:30 – 11:00 – prvi kontakt gosta s turističnim delavcem

(pogovor, spletna stran, vizitka in propagandni material, informacije o destinaciji in dogodkih, napotitev k sobodajalcem, rezervacije, hrana, smučanje, pohodništvo…) ter njihova pričakovanja

11:00 – 11:30 – vloga turističnih deležnikov ter pričakovanja gostov

(vloga TIC-a, sobodajalcev, gostincev, turističnih vodnikov, turističnih društev in drugih turističnih deležnikov na destinaciji ter pričakovanja turistov-gostov)

11:30 – 12:00 – mreženje ob kavi in prigrizku

12:00 – 12:30 – kaj turistu pomenita pojma gostoljubnost in prisrčnost (teorija in primeri iz prakse)

12:30 – 14:00 – primer dobrega informiranja in bivanja gosta ter gostoljubnosti v vašem kraju ter nadaljnje aktivnosti (kaj lahko informatorji in ostali turistični deležniki izboljšamo, popravimo, dodamo, se bolje pripravimo,…) Kako gosta kar najdlje zadržati v kraju? Kaj moramo storiti da se bo gost vračal oz. nas priporočal?

 

Kotizacija: 50 €  na osebo (vključuje ddv)

 

Delavnico bo izvedla strokovna sodelavka in avtorica člankov s področja turizma v reviji Destinacija (http://www.destinacija.net/),  mag. Mirjana Ivanuša-Bezjak.

Je tudi avtorica knjige »PRISRČNO DOBRODOŠLI-gostoljubnost in prisrčnost v turizmu in storitvenih dejavnostih« in poslovna svetovalka na področju turizma.

 

Število udeležencev delavnice je omejeno na 30 oseb.

 

Prijave sprejemamo do 12.2.2018 na e-naslov: urednistvo@destinacija.net.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic