Novosti in obvestila

Datum

09. Maj 2024

Kategorije

Deli z drugimi

Tik pred izvedbo 9. kadrovske konference KAKO – intervju z mag. Rebeko Tramšek

Naša tradicionalna kadrovska konferenca KAKO, iz prakse za boljšo prakso je tik pred nami. Potekala bo 23. in 24. maja v Rogaški Slatini. O konferenci in pripravah nanjo smo se pogovarjali z mag. Rebeko Tramšek, predsednico Regijskega sveta za razvoj človeških virov in zaposlovanje, ki deluje pri naša zbornici.

1. Kako so potekale priprave na letošnjo konferenco? Je bilo težko izbrati relevantne vsebine?

Letos organiziramo že deveto kadrovsko konferenco, tako da smo tiste, ki pripravljamo konferenco že dodobra utečene. Konferenco vedno delamo z velikim zagonom celotnega tima, zato so priprave, ki potekajo zlasti v obliki sestankov, kjer izmenjujemo ideje in jih nadgrajujemo ter poročamo o statusih vmesnih zadolžitev, učinkovite. Vsako leto se trudimo, da izberemo tiste vsebine, ki bi udeležencem bile res koristne pri njihovem delu. Po povratni informaciji udeležencev vsako leto nam to dobro uspeva, po drugi strani pa se nam zaradi tega poraja tudi dvom ali nam to leto spet lahko uspe. Resnično upamo, da bodo tudi letošnje vsebine za udeležence zanimive.

2. Katere vsebine izpostavljate na letošnji konferenci?

Rdeča nit naše konference je, da združujemo teme, ki se dotikajo več vidikov kadrovskega dela; delovnopravnega področja, področja varnosti in zdravja pri delu ter razvoja kadrov. Vsako leto ohranjamo nekatere vsebine kot so najnovejša sodna praksa in reševanje praktičnih primerov, saj se na področju delovnega prava vedno znova pojavljajo nova stališča, ki jih potem upoštevamo pri svojem delu. Poleg tega letos posvečamo pozornost tudi zelo aktualnim temam glede na dogajanje na trgu dela, in sicer pravici do odklopa in zaposlovanju iz tretjih držav. Seveda pa ne moremo imeti konference tudi brez predstavitve dobrih praks in navdihujočega predavanja s področja razvoja kadrov.

3. Zakaj ste se odločili, da so prav te vsebine najprimernejše za letošnjo konferenco KAKO?

Kot sem na kratko že omenila pri prejšnjem vprašanju, imamo rdečo nit konference, saj vedno predstavimo najnovejšo sodno prakso in nekatere primere dobre prakse v podjetjih, kar ohranjamo tudi letos. Želimo biti namreč kar se da aktualni s temami. Zato tudi vključujemo pravico do odklopa, tako z delovnopravnega kot psihološkega vidika. Delodajalci bodo namreč morali do 16. novembra letos tudi sprejeti ukrepe za uresničevanje pravice do odklopa. Smiselno se nam je zdelo, zaradi praktično nedelujočega trga dela, da dodamo tudi vsebine s področja zaposlovanja tujcev iz azijskih držav, in sicer na konkretnih primerih in izkušnjah.

4. Kaj je tisto, kar po vašem mnenju dela to konferenco drugačno od podobnih konferenc v Sloveniji?

Naša konferenca je drugačna od vseh drugih, ker so njene vsebine vedno skrbno izbrane, vedno aktualne, izredno praktično naravnave, hkrati pa je butična. Z omejitvijo števila udeležencev želimo ohraniti to, da se lahko udeleženci med sabo spoznajo, izmenjujejo svoje izkušnje in se skozi to bogatijo. Vsaka konferenca je organizirana z veliko srčnostjo, kar se čuti tudi pri vseh udeležencih. Ampak z besedami se tega ne da opisati. Za doživetje moraš biti tam.

5. Zakaj priporočate podjetjem, da se udeležijo kadrovske konference Kako?

Udeležbo priporočam zlasti vsem tistim, ki želijo biti na tekočem z aktualnimi vsebinami s kadrovskega področja in se seznaniti s primeri dobrih praks, tako na splošno kot iz drugih podjetij ter s tem izboljšati svoje dela, hkrati pa preživeti dva dni v dobrem vzdušju in priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic