Novosti in obvestila

Datum

10. Avg 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Iščete nove finančne vire za pospešitev rasti vašega podjetja? Zakaj jih ne bi poiskali na borzi?

EBRD je julija letos z Ljubljansko borzo zagnal program podpore za uvrstitev malih in srednje      velikih podjetij (MSP) na borzo. Program predstavlja pomemben korak v razvoju dinamičnega zasebnega sektorja, saj bo MSP omogočil dostop do trga kapitala. Podjetja se lahko prijavijo do 31.8.2018. EBRD bo do trem izbranim podjetjem ponudil program brezplačne tehnične pomoči in svetovanja, v katerem sodelujejo mednarodni strokovnjaki za kapitalski trg in se bo izvajal od 12 do 18 mesecev.

Cilj programa je podpreti MSP pri dostopu do kapitalskega trga s prvimi javnimi ponudbami (IPO) ali izdajo podjetniških obveznic. Prijavijo se lahko različna MSP, na primer družinska podjetja, zasebna podjetja, ki iščejo dodatna sredstva, ali start-upi, ki ustvarjajo prihodek in iščejo svež kapital. Program je relevanten za podjetja v vseh dejavnostih, razen tistih, ki delujejo v vojaški dejavnosti, tobačni industriji, igrah na srečo in finančnih storitvah. Svetovanje vključuje področje računovodstva, poslovnega načrtovanja in operativnih izboljšav, korporativnega upravljanja, komuniciranja in trženja, proces prve javne ponudbe (IPO) in pravno svetovanje.

Več informacij o EBRD Programu podpore za uvrstitev malih in srednje velikih podjetij na borzo je na voljo na spletni strani: http://www.ljse.si/cgi-bin/jve.cgi?doc=19649.

O tem kako investirati v razvoj podjetja brez dolžniškega financiranja prek bank, kako pridobiti sredstva na domačem kapitalskem trgu, kaj podjetje pridobi z uvrstitvijo na borzo in več o EBRD programu podpore za uvrstitev malih in srednje velikih podjetij na borzo lahko izveste tudi na dogodku »Iščete pospešek za nadaljnjo rast svojega podjetja?«, ki ga organizirata Akademija Finance in EBRD v sodelovanju z Ljubljansko borzo, ATVP in Evropsko komisijo 23. avgusta 2018.

Več na: http://www.podpora-podjetjem.si/.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic