Novosti in obvestila

Datum

23. Maj 2023

Kategorije

Deli z drugimi

Kaj so Štajerski gospodarski Oskarji?

Povezani ŠGZ in Regionalna gospodasrka zbornica Celje sta ustvarili novo nagrado Štajerski gospodarski Oskarji  z namenom, da v izbor za nagrado vključijo podjetja na področju celotne Štajerske. Obe zbornici namreč nagovarjata več kot  tisoč članov, od malih in srednjih podjetij do velikih korporacij in žeita podjetja nagraditi s kredibilno nagrado na osnovi strokovnih kriterijev.

Posebej je bila izdelana tudi vizualna podoba in nagrada – kipec iz lesa in epoksi smole. V sredini kipca se nahaja rezina  – cepič vinske trte – najstarejše vinske trte na svetu, ki je zasnovana tako, da bo izstopala in se ohranjala kot prepoznavni element.  

Grafična podoba Štajerskega gospodarskega Oskarja vsebuje elemente, ki najbolje odražajo moč regije ter njeno gospodarsko in kulturno dediščino. Vizualni jezik v logotipu je hkrati prepoznaven in svež, s čimer se želi pritegniti čim širšo pozornost mladih, gospodarstva in širše javnosti.

Logotip je sestavljen iz rezine štajerske trte, ki ponazarja rast, razvoj, trdoživost in živahnost. Hkrati vključuje zanimiv element geometrijske postavitve treh črk, ki ustvarja prepoznavno podobo. Gre za postavitev črk “Š”, “G” in “O”, ki skupaj s simboliko vinske trte tvorijo ekskluzivno podobo. Ta podoba simbolizira, trajnost, trdoživost, povezovanje, uspešnost in dosežke, ki jih podjetja dosegajo na področju gospodarstva in ki so povezani s prestižem in ugledom.

Prepričani smo, da ravno najstarejša vinska trta pooseblja mnoge značilnosti in vrednote, ki si jih deli skupaj z najuspešnejšimi podjetji in gospodarskimi družbami. Hkrati je njeno poslanstvo povezovanje med kraji in deležniki, kar je tudi osrednji cilj prenovljenega koncepta podelitve nagrad.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic