Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Konferenca in poslovno srečanje: IT – priložnost in izziv za vsa podjetja

Številni predavatelji iz vrst gospodarstva kot tudi znanstveno-raziskovalne sfere so s svojimi vsebinskimi prispevki predstavil uporabnost in koristi informacijske tehnologije za mala podjetja pri optimizaciji njihovega poslovanja in povečanju poslovne uspešnosti.

Doc. dr. Mirjana Kljajić Borštnar iz Fakultete za organizacijske vede je kot prva predavateljica predstavila sodobne IT rešitve in probleme s katerimi se soočajo mala podjetja. Kot primer je izpostavila manjša podjetja, ki imajo tudi manj sredstev, a hkrati delujejo v enakem okolju kot velika podjetja. Po mnenju doc. dr. Mirjane Kljajić Borštnar so trendi v IT usmerjeni v: virtualizacijo, hrambo in dostopnost podatkov, integrirane komunikacije, socialna omrežja in računalništvo v oblaku.

Dr. Gregor Lenar iz Središča za e- poslovanje na Fakulteti za organizacijske vede je svoj prispevek namenil zanimivi temi e-poslovanja, ki spreminja način in dinamiko poslovanja ter je vedno bolj popularno med podjetji. Tako lahko pravilna in učinkovita uporaba IT poveča obseg in učinkovitost poslovanja in omogoča preoblikovanje poslovanja z oblikovanjem novih poslovnih modelov.

Milan Gabor iz podjetja Viris d.o.o. je z zanimivo in duhovito predstavitvijo o informacijski varnosti prikazal kakšne nevarnosti prežijo na nas v svetovnem spletu.

Engelbert Zupanc direktor podjetja iTehLab d.o.o., ki se ukvarja z uvajanjem informacijskih tehnologij v podjetja, je svoje predavanje namenil optimizaciji informacijskega sistema v malih in srednjih podjetji. Posebno mesto v tem procesu zavzema IT outsourcing, ko podjetje izvajanje informacijskih storitev prepusti zunanjemu podjetju in doseže določene prednosti kot so zmanjšanje stroškov, boljši izkoristek informacijskih tehnologij in virov ter večja strokovnost pri izvajanju storitev. 

Igor Pauletič iz podjetja Frodeecs d.o.o. je s predavanjem o brezpapirnem obvladovanju nabavnega procesa in elektronske likvidacije prejetih računov predstavil izsledke njihove raziskave o dimenzijah trga, tržnih gibanjih in ponudnikih na tem področju.

Davorin Gabrovec iz podjetja Intelius d.o.o. je predstavil poslovno socialno omrežje za podjetja Flowr, ki nudi podjetjem in organizacijam inovativne načine za sodelovanje, povezovanje in izmenjavo informacij.

Uroš Žohar iz podjetja Intera d.o.o. je predstavil Intrix CRM sistem, inovativen spletni program za upravljanje odnosov s strankami, ki ga uporablja že več kot 2000 uporabnikov in omogoča natančen pregled vseh aktivnosti s strankami na enem mestu.

Vinko Podobnik iz podjetja Igea d.o.o. je predstavil partnerstvo njihovega podjetja s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor na področju razvoja sodobne prostorske podatkovne infrastrukture s ciljem prenašati znanje iz izobraževalnega v podjetniški sektor ter skupnega in usklajenega razvoja za potrebe trga.

Oliver Zofič iz podjetja Microsoft d.o.o. je predstavil ponudbo storitev v oblaku za podjetja. Nova storitev v računalniškem oblaku podjetja Microsoft je Office 365, ki povezuje poznane in uveljavljene rešitve za komunikacijo in sodelovanje.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic