Vabimo vas na konferenco in poslovno srečanje:
|
»VARNA HRANA – za danes in jutri«
Tehnološke novosti in prednosti v živilski industriji,
ki prispevajo k varni hrani
|
v torek, 22. junija 2010, od 9.30 do 14.30 ure,
Hotel Habakuk, Kristalna dvorana, Pohorska ulica 59, Maribor. |
Program:
09.30-10.00 Registracija udeležencev
10.00-10.40 Uvodni govori (gospa Janja Kokolj Prošek, sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, prof. dr. Ivan Rozman, rektor Univerze v Mariboru, dr. Roman Glaser, predsednik uprave Perutnine Ptuj d.d. in predsednik Štajerske gospodarske zbornice)
10.40-10.55 Kakovost hrane se začne na njivah, Saša Štraus, Pan-nutri, Murska Sobota
10.55-11.10 Razvoj obogatenih živil–primeri iz prakse, dr. Matjaž Červek, Emona RCP d.o.o. LJ
11.10-11.25 Primerne senzorične analize, dr. Reiner Daiminger, Etol d.d. Škofja Vas pri Celju 11.25-11.40 Optični senzorji za varno hrano, prof. dr. Aleksandra Lobnik,CST,FSUM in IOS d.o.o., MB
11.40-11.55 Integrirana varnost hrane – higienomski pristop in model, mag. Aleksandra Krumpak, IAB Murska Sobota
Hladno topli bife, predstavitev podjetij in inštitutov, mreženje
13.00-13.15 Vloga mikrobiološkega laboratorija v higieni in varnosti živil, Cilka Prapotnik, Perutnina Ptuj d.d. Ptuj
13.15-13.30 Zanesljive hitre metode analize živil in kontrole higiene, Marko Škrilec, V.I.A. d.o.o. MS
13.30-13.45 Pomen analizne kemije pri spremljanju kakovosti živil, doc. dr. Mitja Kolar, FKKT UM in doc. dr. Iztok ože Košir, IHPS
13.45-14.00 Plini v živilski industriji, Andrej Mekiš, Messer Slovenija d.o.o.
14.00-14.30 Možnost dodatnih predstavitev, druženja in mreženja
Dogodek je namenjen direktorjem, tehnologom, razvojnim kadrom v podjetjih, raziskovalcem in tehnološkim svetovalcem s področja živilske industrije in z njo povezanimi dejavnostmi. Poleg strokovnih prispevkov bo omogočeno tudi vzpostavljanje poslovnih kontaktov med udeleženci in iskanje novih poslovnih priložnosti. Predstavitve na dogodku bodo v slovensko-angleškem ali slovensko-nemškem jeziku.
Udeležba je brezplačna, obvezna je predhodna prijava do petka, 18. junija 2010.
Vljudno vabljeni!
Mag. Aleksandra Podgornik, l.r.
direktorica
|