Novosti in obvestila

Datum

08. Nov 2023

Kategorije

Deli z drugimi

Konkretno o davkih in financah – zaključil se je 2. Davčno finančni regijski dan

Drugi Davčno finančni regijski dan je številnim udeležencem posveta ponudil celovit vpogled v najaktualnejše teme iz davčno-finančnega in računovodskega področja.

”Po lansko uspešno izvedenem prvem Davčno finančnem regijskem dnevu smo se na Štajerski gospodarski zbornici v okviru Regijskega sveta za davčno in finančno področje odločili, da tudi letos za zaposlene v finančnih in računovodskih službah podjetij, za računovodske servise in za davčne svetovalce ponovno organiziramo strokovni posvet. Veseli smo, da je tudi letos udeležba visoka, kar dokazuje, da letošnji program ponovno izpolnjuje visoka pričakovanja udeleženk in udeležencev,” je povedala Jožica Planinšec Deržek,  predsednica Regijskega sveta za davčno in finančno področje.

V programskem delu posveta so sodelovali številni strokovnjaki iz različnih področij. Predvidene novosti na davčnem področju je izčrpno in konkretno predstavila mag. Tina Humar iz Ministrstva za finance. V dinamičnem dialogu z udeleženci je podala tudi konkretne odgovore na številna vprašanja udeležencev.

Predavanje mag. Aleksandra Heizer je osvetlilo najpogostejše dileme davka na dodano vrednost na področju nepremičnin. Različne segmente obdavčitve dohodkov iz kapitala,procesne zahteve in najpogostejše napake v praksi je predstavil mag. Dejan Petkovič.

Davčni vidik detaširanih delavcev je celovito predstavila mag. Brigita Osojnik.

O prihodnosti razvoja računovodskih storitev, so v pogovoru na okrogli mizi z naslovom Digitalizacija v računovodstvu in umetna inteligenca razpravljali dr. Dušan Jovanovič iz Ekonomske fakultete Maribor,  mag. Marko Horvat – direktor Finančne uprave Maribor, Biserka Kišič – strokovnjakinja iz področja digitalnega marketinga in Tatjana Lorenčič -direktorica financ in računovodstva večjega podravskega podjetja. Okroglo mizo je moderirala Jožica Planinšec Deržek.

V sproščenem druženju so udeleženci izmenjali različne izkušnje, nadgradili svoja znanja in razširili svojo mrežo poznanstev.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic