Novosti in obvestila

Datum

20. Sep 2011

Kategorije

Deli z drugimi

Mag. Aleksandri Podgornik potrdili nov štiriletni mandat

Maribor, 19. september – V Mariboru je danes potekala 1. seja novega upravnega odbora Štajerske gospodarske zbornice, na kateri je direktorica Štajerske gospodarske zbornice mag. Aleksandra Podgornik dobila nov štiriletni mandat.

Leta 2007, ko je Štajerska gospodarska zbornica začela formalno delovati, je postala njena prva direktorica in bo Štajersko gospodarsko zbornico, po današnji potrditvi, vodila še naslednja štiri leta. Mag. Aleksandra Podgornik ima 12 let delovnih izkušenj na področju gospodarstva, večino teh izkušenj je pridobila v kovinskopredelovalni industriji in kozmetični industriji. Vključena je v mnoge projekte v Podravju, je članica sveta Mariborske razvojne agencije, sveta partnerjev Zavoda republike Slovenije za zaposlovanje OS Maribor in OS Ptuj, članica Pokrajinskega ekonomsko-socialnega sveta spodnjega Podravja, članica programskega sveta Regionalnega sklada dela Podravje, članica statističnega sosveta za regionalne statistike in članica sveta muzeja NOB. Nedavno je bila izvoljena za predsednico Nadzornega sveta zdravstvene zavarovalnice Vzajemna, d.d.

Za podpredsednico novega upravnega odbora je bila potrjena Melita Ferlež, direktorica podjetja Henkel Slovenija d.o.o., za podpredsednika pa Marko Drobnič, predsednik uprave družbe Talum d.d. Melita Ferlež je v podjetju Henkel Slovenija šestnajst let, v tem času deluje na vodstvenih položajih, nazadnje kot direktorica tehničnega področja Henkel Slovenija. Marko Drobnič se je zaposlil v podjetju Talum d.d. leta 1999 in je aprila letos postal predsednik uprave te velike družbe.
Po seji upravnega odbora je dr. Roman Glaser, predsednik Upravnega odbora ŠGZ izrazil zadovoljstvo z delom v preteklih letih in poudaril, da »štajersko gospodarstvo potrebuje prostor izmenjave mnenj in izkušenj, predvsem pa zavedanje, da lahko skupaj koristimo posameznemu podjetju in celotni Štajerski. Podjetja se še premalo zavedajo pomena skupnega in usklajenega delovanja in nastopa gospodarstva, čeprav imamo v tujini veliko dobrih in uspešnih vzorov. Seveda se bomo trudili še naprej, vodstvo zbornice drugega mandata je sedaj popolno in tudi rezultati zagotovo ne bodo izostati.«

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic