Mednarodna konferenca Huture Summit, Nova Gorica, 24.-25.10.2019

V Turistično gostinski zbornici Slovenije, tudi nosilki Strateško razvojno inovacijskega partnerstva za trajnostni turizem, so se z željo po ustvarjanju kreativnega okolja ključnih deležnikov v panogi ter predstavniki ostalih panog, povezali z Ekonomsko fakulteto Ljubljana in visoko tehnološkim podjetjem Arctur d.o.o. pri organizaciji prve, največje mednarodne konference »Huture Summit« v Sloveniji na temo turizma v prihodnosti. Konferenca bo potekala dva dni, in sicer 24. in 25. oktobra 2019 pod okriljem gostitelja, tudi člana TGZ Slovenije in projekta SRIP trajnostni turizem, Hit d.d. v Novi Gorici.

Program je razdeljen na štiri prioritetna področja, human-nature-technology-future. Pričakovani rezultati konference so mreženje ključnih, mednarodnih deležnikov (akademiki, gospodarstveniki, najvišji nacionalni in EU predstavniki), razumevanje digitalizacije, robotike kot nadomestek človeškega kapitala, EU politike na ravni odločevalcev, inovacije v turizmu, ipd

Izbira mesta Nova Gorica pa ni naključna, mesto je namreč neločljivo povezano s sosednjim delom, Gorico, ki leži na čezmejni italijanski strani. Mesti si delita tudi skupni Trg Evrope, kar simbolično ponazarja mednarodni nivo konference. Nova Gorica pa je tudi pomemben igralec na področju turizma v Sloveniji, menimo pa, da je potrebno prebivalcem mesta, turističnemu gospodarstvu in tujim obiskovalcem pokazati, da ima poleg zabavnih vsebin velik potencial tudi v kongresnem turizmu, za katerega je na voljo celovita infrastruktura.

Verjamemo, da so tovrstne teme izjemno zanimive in pomembne tudi za vaše delovanje in poslovanje, zato vas vabimo, da se nam pridružite na mednarodni konferenci Huture Summit v Novi Gorici. Cena vključuje vse vsebine, predavanja, okrogle mize in posvete dvodnevne mednarodne konference turizma prihodnosti skupaj z udeležbo na gala večerji, ki bo prvi dan konference. Prijavnica na dogodek se nahaja na spletni povezavi: https://tgzs-events.si/event/international-conference-huture-summit/?lang=en.