Možnost delnega povračila nadomestila plače podaljšana do konca avgusta

Možnost delnega povračila nadomestila plače podaljšana do konca avgusta
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Vlada RS je do konca avgusta podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo, ki ga določa Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV).

To pomeni, da delodajalci odslej lahko uveljavljate delno povračilo nadomestila plače za zaposlene, ki jih napotite na začasno čakanje na delo v obdobju do 31. 8. 2020, ker jim zaradi posledic epidemije začasno ne morete zagotavljati dela.

► Vlogo za delno povračilo nadomestila plače oddate elektronsko na našem portalu za delodajalce, najkasneje v 8 dneh od napotitve zaposlenih na začasno čakanje.

Pomembno! 

Delodajalci, ki ste oddali vlogo za uveljavljanje povračila do 31. 7. 2020 in ga želite uveljavljati tudi v avgustu, oddate novo vlogo v 8 dneh od napotitve. Če zaposlene napotite s 1. 8. 2020, predložite vlogo najkasneje do 9. 8. 2020.

Povračilo delodajalcem znaša 80 % izplačanega nadomestila plače za zaposlenega in je omejeno z višino maksimalnega zneska denarnega nadomestila (892,50 EUR).

► Preberite več o povračilu nadomestila plače, za mobilne uporabnike.

Vir: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/moznost-delnega-povracila-nadomestila-place-podaljsana-do-konca-avgusta?fbclid=IwAR1rTYSw_jREjpaxLVGN2vpXsY1q2RHpraRw7P4WEA6P6jz3urRMjtvfvaY

Izpostavljamo

Bodimo povezani

Prijava na e-novice

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!