Novosti in obvestila

Datum

05. Dec 2023

Kategorije

Deli z drugimi

Človek, srce industrije – nacionalna konferenca – Industrija prihodnosti, 13. 12. 2023, Brdo pri Kranju

Na 5. nacionalni konferenci Industrija prihodnosti bomo skupaj raziskali, kako se podjetja v obdobju digitalne in zelene transformacije prilagajajo človekovim potrebam. Poglobili se bomo v ustvarjanje zdravega delovnega okolja ter preučili, na kakšen način spodbujajo rast in blaginjo posameznikov. Osredotočili se bomo na prihodnost človeka in družbe v dobi digitalizacije, raziskali najučinkovitejše marketinške strategije ter preučili, kako se posameznik kot del industrije najučinkoviteje prilagaja trajnostnemu načinu dela z usvajanjem novih znanj in spretnosti.

Predelovalne dejavnosti so za raziskovalno-razvojno dejavnost v letu 2021 namenile 596 mio EUR. Delež sredstev, ki so ga v letu 2021 predelovalne dejavnosti namenile raziskovalno-razvojni dejavnosti med vsemi dejavnostmi, je 73,1 %. Največji delež (49,8 %) v izdatkih za raziskovalno razvojno dejavnost med predelovalnimi dejavnostmi je v letu 2021 imela kemična dejavnost, nato elektro dejavnost z 25,7-odstotnim deležem ter strojna z 14,6 % izdatkov za raziskovalno in razvojno dejavnost.

Program in prijave…

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic