Najava javnega razpisa za zbiranje ponudb v okviru operacije »Usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu (e-VZD)« za podporo organizacijam pri pripravi akcijskega načrta ter konkretni prilagoditvi delovnih mest

Varnost-pri-delu-starejših-1024x683
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti VZHOD.SI, ustanova, obvešča, da bo dne  20. 4. 2020 na spletni strani projekta e-VZD objavila JAVNI RAZPIS za zbiranje ponudb za podporo organizacijam pri pripravi akcijskega in finančnega načrta ter konkretni prilagoditvi delovnih mest.

Namen javnega razpisa za podporo organizacijam pri prilagoditvi delovnih bo prilagajanje delovnih mest posameznikom, v organizacijah, ki opravljajo dejavnosti v eni izmed petih najbolj izpostavljenih gospodarskih dejavnostih po številu nezgod pri delu[1].

Predmet javnega razpisa bo sofinanciranje stroškov prilagoditve.

Predmet javnega razpisa bo razdeljen v dva (2) sklopa, in sicer:

Sklop 1: Priprava akcijskega in finančnega načrta konkretne prilagoditve delovnih mest

Sklop 2: Konkretna prilagoditev delovnih mest

Izbran prijavitelj bo za prilagoditev posameznega delovnega mesta upravičen do sofinanciranja konkretne prilagoditve v višini največ do 5.000,00 EUR (z vključenim DDV).

Konkretna prilagoditev bo obsegala nakup opreme ali prilagoditev opreme ter spremembo tehnologije, potrebne za prilagoditev delovnega mesta, svetovanje delodajalcem in delavcem s področja varnosti in zdravja pri delu in usposabljanje delavcev za delo na prilagojenem delovnem mestu.

 

Javni razpis in razpisna dokumentacija bo objavljena na www.evzd.si.

 

[1] Kot izhaja iz Poročila o delu IRSD za leto 2016: C – Predelovalne dejavnost, G – Trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil, H – Promet in skladiščenje, O – Dejavnost javne uprave in obrambe, dejavnost obvezne socialne varnosti, F – Gradbeništvo.

Izpostavljamo

Bodimo povezani

Prijava na e-novice

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!