Novosti in obvestila

Datum

21. Okt 2020

Kategorije

Deli z drugimi

Najboljša podjetja Podravja v letu 2019

Celotna prireditev Podravsko podjetje leta 2019.

Prenesite prilogo Časnika Večer in ŠGZ, 21.oktober 2020 (Kliknite za povezavo…)

NAJ PODJETJE PODRAVJA V KATEGORIJI VELIKA PODJETJA: PERUTNINA PTUJ D.O.O.

Perutnina Ptuj je vertikalno integrirano podjetje, delujemo na mnogih trgih in zavedamo se velike odgovornosti do potrošnikov, kakovosti izdelkov, rejcev, velikega števila drugih manjših podjetij, ki na takšen ali drugačen način prispevajo k našemu razvoju in omogočajo naše poslovno delovanje. Perutninarska proizvodnja ima eno od najdaljših proizvodnih verig v živilski industriji, z optimizacijo smo zadržali tržne deleže, povečali prodajo na določenih tržiščih, ohranili stabilnost in visoko prepoznavnost naših blagovnih znamk na vse trgih. Dobri rezultati so odraz dela vseh, ki so vključeni v proces, od začetka do končnega potrošnika, torej od njive do vilic. Prejeta nagrada je zato priznanje vsem zaposlenim, vodstvu podjetja, priznanje rejcem, dobaviteljem in socialnemu okolju, v katerem delujemo.

NAJ PODJETJE PODRAVJA V KATEGORIJI SREDNJE VELIKA PODJETJA: MESSER SLOVENIJA D.O.O.

Podelitev naziva Naj podjetje Podravje je za Messer Slovenija velika čast in hkrati velika odgovornost tako do okolja, sodelavcev kot lastnikov. Zahvaljujem se vam, ker ste nas prepoznali kot uspešno podjetje, kar nam daje dodatno motivacijo in zavezo za prihodnost.

NAJ PODJETJE PODRAVJA V KATEGORIJI MIKRO IN MALIH PODJETIJ: LOGO-TECH D.O.O.

Podjetje deluje od sredine leta 2018. Ukvarjamo se z montažo transportne tehnike, tj. paketne tehnike, paletne tehnike, delamo vse, kar je povezano z logistiko, izvajamo mehansko in elektro montažo. Za naše delo in naš poslovni uspeh so izjemno pomembni zaposleni, torej monterji, ki delajo na terenu po celem svetu, med 80 in 90 % jih je vedno na terenu po evropskih državah. Konkurenca je velika, v Podravju je menda več kot 200 podjetij s podobno dejavnostjo in zaposlujemo okoli 10.000 delavcev. Ko sva s kolegom ustanavljala podjetje, nama res ni bilo lahko, ključ obstoja je samo kvalitetno delo.
Prejeta nagrada pomeni, da sva se z ustanovitvijo podjetja pravilno odločila in da smo skupaj s sodelavci na pravi poti.

NAJPERSPEKTIVNEJŠE PODJETJE PODRAVJA: GA+GR TRANSPORT D.O.O.

Nekje je pač treba začeti, mi smo začeli z enim samim kombijem. Potem smo si jih sposojali, saj se je posel hitro širil. Po letu in pol smo kupili prvi nov kombi in potem isto leto še 20. Danes nas je v podjetju zaposlenih 35, naš vozni park sledi našemu razvoju. Ekspres prevoze smo začeli opravljati po Avstriji, danes jih po celi Evropi, po Nemčiji, Nizozemski, Belgiji, seveda tudi Sloveniji. Naša primerjalna prednost je hitrost: danes prevzamemo pošiljko recimo v Nemčiji, potrebujemo samo uro in pol do dve uri za prevzem v katerem koli delu te države, dostavo na željeni naslov zagotovimo naslednji dan. Letos smo opozorili nase s prevozom prvih mask v Slovenijo, sedaj nas veliki špediterji poznajo in nas redno poiščejo.
Nagrade smo zelo veseli, stimulira nas za prihodnje delo in opogumlja za načrtovane investicije.

NAJ ZAPOSLOVALEC PODRAVJA: MIKRO+POLO, D.O.O.

Trudimo se biti dober delodajalec, posledici inovativnega in poglobljenega načina dela z zaposlenimi pa sta pripadnost zaposlenih podjetju in odlična klima na različnih delovnih mestih v podjetju. Komunikacija med zaposlenimi je usmerjena v iskanje skupnega končnega cilja – zadovoljstva vseh. Prednosti, ki jih zaposleni ocenjujejo kot zelo dobre, so: usposabljanje zaposlenih, kolektivno in individualno, interni časopis, ki ga v celoti ustvarjajo zaposleni sami, aktivno delo na promociji zdravja na delovnem mestu, redno vključevanje v projekte za razvoj zaposlenih in vključevanje v procese strateškega odločanja. Prejeta nagrada je priznanje nam vsem. Hvala.

NAJ PODJETJE PO IZBORU BRALK IN BRALCEV VEČERA: Hotel Jakec

 

Komisija za izbor podravskega podjetja leta 2019:

 • Dr. Roman Glaser, predsednik komisije
 • Mag. Jožica Planinšec Deržek, Obzorje, d. o. o.
 • Dr. Borut Bratina, Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor
 • Milan Jarc, Avto Jarc, d. o. o.
 • Mag. Aleksander Bratina, Časnik Večer časopisno založniško podjetje, d. o. o.
 • Sašo Todorović, Časnik Večer časopisno založniško podjetje, d. o. o.
 • Damir Simonović, Bisnode, d. o. o.

Komisija za izbor naj zaposlovalca Podravja za leto 2019:

 • Damir Battisti, Adecco H.R., predsednik komisije
 • Janez Horvat, ZZPS, Območna enota Ptuj
 • Violeta Vućičević, Continental Adria pnevmatike, d. o. o.
 • Vesna Reich, Nova KBM, d. d.
 • Mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice

 

Avtorica: Vera Kozmik Vodušek

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic