Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Obisk delegacije iz Tuzle

Po uvodnih pozdravnih besedah je stekla beseda o razlikah med zbornično ureditvijo v Sloveniji in BiH, predvsem z vidika prostovoljnega in obveznega članstva. Mag. Aleksandra Podgornik je s statističnimi podatki predstavila štajersko regijo in delovanje Štajerske gospodarske zbornice, kot organizacije, ki nudi široko podporo svojim članom. 

Mag. Aleksandra Podgornik je s predstavitvijo izvoznih in uvoznih statističnih podatkov izpostavila pomen Bosne in Hercegovine za medsebojno gospodarsko sodelovanje, ki je v zadnjem letu poraslo, kar dokazuje interes in dobro osnovo za nadaljevanje dobrega sodelovanja med državama.
Janez Erjavec, direktor Pomurskega sejma je izpostavil, da bo naslednje leto Pomurski sejem praznoval 50. letni jubilej in njihov namen je dati večjo pozornost državi Bosne in Hercegovine. Franc Veršič, predsednik uprave PP-AGRO d.o.o. pa je predstavil delovanje skupine Perutnine Ptuj v Bosni in Hercegovini.
Imšir Škarič, minister iz Ministrstva poljoprivrede, vodopriprevede i šumarstva je posebej izpostavil interes po prenosu znanja in izkušenj prenosa evropskih regulativ na področju prilagajanja BiH za potrebno institucionalno harmonizacijo za vstop v EU.
Nusret Šerifović, direktor Poljoprivrednog zavoda Tuzla je predstavil kanton Tuzla in izpostavil predvsem kompleksno institucionalno in državno ureditev Bosne in Hercegovine, ki velikokrat otežuje nemoteno gospodarsko sodelovanje s tujimi državami.
Delegacija iz Tuzle je posebej izpostavila pomembnost nadaljevanja izvajanja tehnične pomoči Vlade RS in področja »Dobre kmetijske prakse« in usposabljanja tehničnega osebja v cilju uspešnega zagotavljanja strokovnega suporta v sektorju. Delegacija iz Tuzle si je hkrati ob svojem obisku v Sloveniji ogledala nekaj primerov izpolnjevanja Standardov dobre kmetijske prakse in razvoja dodatne dejavnosti na kmetiji, katerega program je pripravil Kmetijsko gozdarski zavod Maribor. Prisotni so se strinjali, da bodo nadaljevali in poglobili takšno obliko sodelovanja.  
Obe strani sta izrazili željo in interes poglobiti poslovne in medinstitucionalne stike med Slovenijo in BiH na področju kmetijskega sektorja in širše ter poglobitvi blagovne menjave in poslovnega sodelovanja med državama.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic