Novosti in obvestila

Datum

07. Nov 2023

Kategorije

Deli z drugimi

Obisk gospodarske delegacije iz Bosne in Hercegovine

V oktobru so nas obiskali predstavniki ministrstev iz Bosne in Hercegovine, ki so si v okviru njihove gospodarske delegacije seznanili z dobrimi praksami na področju zelenega prehoda in krožnega gospodarstva v Mariboru in Gradcu. Delegacijo sta organizirala GIZ Nemčija in podjetje Oikos, razvojno svetovanje.

Ob njihovem obisku smo predstavili cilje in dejavnosti Štajerske gospodarske zbornice in  SRIP – Krožno gospodarstvo, podžupan Mestne občine Maribor  dr. Samo Medved in mag. Matjaž Fras iz RRA Podravje – Maribor sta predstavila pretekle in trenutne aktivnosti ter projekte na področju krožnega gospodarstva v Mariboru.

Organiziran je bil tudi ogled dveh dobrih praks – obiskali smo pilotni obrat Resyntex za reciklažo tekstila in plastike podjetja IOS d. o. o.,  ter Nigradovo demo lokacijo v Dogošah, kjer je prikazana proizvodnja in uporaba gradbenih materialov na osnovi sekundarnih surovin (sedundary raw material – SRM).

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic