Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Obisk veleposlanika Republike Latvije

Latvija je nižinska dežela z razvitim kmetijstvom kjer prevladuje živinoreja, in pridelava kmetijskih  pridelkov. V industriji so pomembne panoge  avtomobilska in prehrambena industrija, industrija kmetijskih strojev, farmacevtskih izdelkov in tekstila. Od naravnih bogastev ima  največ lesa, ki ga večinoma izvozi. Vendar pa predstavljajo največji  delež storitve, ki prispevajo  75 % BDP.
Blagovna menjava med regijama je  šibka, vendar sta sogovornika poudarila, da obstaja interes tudi za druge oblike sodelovanja, saj  je Slovenija kot ena izmed republik bivše Jugoslavije oziroma slovenska podjetja  primeren partner  latvijskim podjetjem pri vstopanju na trge   teh držav, zaradi poznavanja  jezika in poslovnih navad.
Sogovornika sta tudi ugotovila, da so možnosti za promocijo in realizacijo  turistične ponudbe tako v naši regiji kakor tudi v Latviji.
Obisk veleposlanika je bil prvi obisk  v naši zbornici in prepričani smo, da ne zadnji.

Informacije o poslovnih priložnostih v Latviji so vam na voljo na e-naslovu:
marta.kanic@stajerskagz.si ali embassy.slovenia@mfa.gov.lv

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic