Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Podelitev nagrad Štajerske gospodarske zbornice za najboljše inovacije Podravja v letu 2009

Štajerska gospodarska zbornica je 15. junija podelila priznanja za najboljše inovacije Podravja v letu 2009. Na prireditvi, ki je potekala v hotelu Habakuk v Mariboru, so bile podeljena priznanja in diplome 20 inovatorjem, ki so prijavili svoje inovacije na razpis Štajerske gospodarske zbornice.

 

Komisija tokrat ni imela lahkega dela, saj je bilo prijavljenih inovacij dvakrat več kot lansko leto, kar je pokazatelj, da so podravski inovatorji gospodarsko krizo vzeli kot izziv in priložnost za nadaljnji razvoj. Prijavljene inovacije so letos dosegle izreden raznolik razpon, od tehnoloških in netehnoloških, svoje inovacije pa so prijavila tako velika in majhna podjetja, kot tudi samostojni inovatorji.

 

V skladu z razpisom za podelitev priznanj in diplom za inovacije v Podravju za leto 2009 je ocenjevalna komisija ocenila vse v razpisnem roku prispele prijave. Ocenjevalna komisija je bila organizirana v naslednji sestavi: predsednik komisije, prof.dr. Boštjan Harl in člani mag. Jure Verhovnik, mag. Stanislav Golc, dr. Dušan Klinar, g. Bruno Rumež. Ocenjevalna komisija se je sestala 7. maja 2010 in na osnovi pregleda dokumentacije in konzultacije prispelih vlog ocenila in odločila, da se podeli 5 diplom, 3 bronasta priznanja in 12 srebrnih priznanj. Ob tem je potrebno omeniti, da prve tri nagrajene inovacije gredo na nacionalni izbor, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije.

 

»Štajerska gospodarska zbornica je prostor, v katerem izpostavljamo tista podjetja, ki o inovativnosti ne samo govorijo, ampak jo tudi spodbujajo in nagrajujejo. Ne samo s takšnimi prireditvami kot je današnja, tudi z drugimi aktivnostmi, od organizacije delavnic o organiziranju inovativnosti kot procesa v podjetjih, do izpostavljanja splošnega pomena inovativnosti za naše okolje,« je v nagovoru povedal dr. Roman Glaser, predsednik upravnega odbora ŠGZ in ob čestitki inovatorjem dodal, »Ne more biti vsaka inovacija prava, brez udarcev mimo ne moremo najti pravih rešitev. Vztrajnost, pogum in pogled naprej, iskanje vedno nečesa novega in drugačnega, biti vedno drugačen in inovativen, pa čeprav za okolico včasih čuden in zahteven – to so prave značilnosti inovatorjev. Vsi, ki ste danes tukaj – izkoristite svojo željo po inoviranju, bodite zahtevni do okolice in do podjetij, v katerih delate. Vztrajajte pri svojih predlogih in jih nenehno izboljšujte. S tem izboljšujete možnosti podjetja, v katerem delate, izboljšujete možnosti naše države in, predvsem – izboljšujete sebe! To pa je najpomembnejše!« 

 

SEZNAM DOBITNIKOV PRIZNANJ IN DIPLOM


Dodatne informacije: mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice,
tel.: 02 2208700, fax.: 02 2208 711, e-pošta : info@stajerskagz.si 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic