Novosti in obvestila

Datum

19. Jun 2012

Kategorije

Deli z drugimi

Podelitev priznanj za najboljše inovacije Podravske regije 2012

ŠTAJERSKA GOSPODARSKA ZBORNICA JE PODELILA PODRAVSKIM INOVATORJEM KAR 34 PRIZNANJ

Zlati nagrajenci v nacionalni izbor

Štajerska gospodarska zbornica je podelila priznanja za najboljše inovacije Podravja v letu 2012. Na letošnjem izboru je sodelovalo 89 inovatorjev s 34. Inovacijami, kar je največ do sedaj. Inovacije je pregledala stroga, a pravična in strokovna komisija, katere predsednik je doktor Boštjan Harl, člani pa mag. Jure Verhovnik, mag. Stanislav Golc, dr. Dušan Klinar, Bruno Rumež, dr. Marjan Leber in mag. Tadej Krošlin. Na prireditvi v hotelu Habakuk so tako podelili 17 diplom, 7 bronastih priznanj, 6 srebrnih in 4 zlata priznanja. Z zlatimi priznanji nagrajene inovacije in inovatorje bodo v ŠGZ predlagali tudi v nacionalni izbor naj inovacij Gospodarske zbornice Slovenije.

ŠGZ želi z vsakoletnim izborom za najboljšo inovacijo v podravski regiji omogočiti inovatorjem, da predstavijo dosežke, ki so plod njihovega znanja, domišljije in dela in najboljše tudi nagraditi s priznanji. Na ta način želijo izpostaviti primere dobrih praks, ki jih glede na število prijav v Podravju res ni malo, jih predstaviti javnosti in tako vzpodbuditi tudi ostale k iskanju inovativnih potencialov v regiji. Učinek se že čuti, saj je število prijavljenih inovacij vsako leto višje. Na razpis so se lahko prijavile samostojne družbe, samostojni podjetniki in posamezniki, samostojni inovatorji ali druge organizacijske oblike iz območja Štajerske.

Zlati nagrajenci letošnjega izbora, ki bodo predlagani tudi v nacionalni izbor GZS so: najbolje je bila ocenjena inovacija Zeppelin, socialno omrežje za podjetja, ki so jo razvili v podjetju Intelius d.o.o.. Sledijo jim inovatorji iz podjetja Cepris d.o.o. s Protokolom za storitve splošnega elektronskega vročanja. V Impolovih Raziskavah in razvoju so ustvarili Tehnološke postopke za povečanje deleža nizkocenovnih vrst odpadnega aluminija v končnih izdelkih in razvili metode za kontrolo kakovosti recikliranju prijaznih aluminijevih zlitin, v podjetju Ortotip, razvoj, svetovanje, proizvodnja d.o.o. pa so razvili Ortotip mikrovodilo za izvajanje nevrokirurških posegov.

Kot vsako leto so bili tudi letošnji častni gostje prireditve izjemni. Podravskim inovatorjem so se pridružili mladi umi, ki so poznani tudi že v mednarodnem okolju. Dino Florjančič in ekipa z mariborske

fakultete za strojništvo uspešno sodelujejo v mednarodnem projektu Formula Student. Predstavili so svoj novi dosežek, dirkalnik GPE12, ki je še zrelejši in bolj kakovosten kot lanski, saj so pri novem izdelku dosegli znižanje mase, večji pospešek in zmanjšanje porabe goriva. Predvsem pa so v zanimivem pogovoru spregovorili o inovativnosti med mlajšimi, o pogojih, možnostih, pa tudi načrtih za prihodnje.

Dodatne informacije:
mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice, tel.: 02 2208700, fax.: 02 2208 711, e-pošta : info@stajerskagz.si

Avtorica: Vera Kozmik Vodušek

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic