Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Posvet s predsednikom Delovnega sodišča

Delovno sodišče je eno izmed štirih prvostopenjskih sodišč in ima pristojnost tako v individualnih, kot v kolektivnih delovnih sporih. Slednjih je sicer manj, pa vendar so in dobro je, da smo se dotaknili tudi slednjih, sicer pa smo v večini primerov obdelali primere iz individualnih delovnih sporov, razmerje delodajalec in delavec.
V uvodu je direktorica ŠGZ mag. Aleksandra Podgornik vse navzoče lepo pozdravila in jih pozvala k aktivni udeležbi, saj je bil sam posvet sestavljen iz dveh delov, prvega teoretičnega in drugega, ko so bili predstavljeni konkretni primeri iz delovnega sodišča, vsi iz leta 2010 in podane tudi njihove rešitve, v skupni debati pa smo le-te pokomentirali in podali možne alternativne rešitve ter osebna mnenja. V zadnjem delu so navzoči postavljali tudi vprašanja in gospod Omerzu jim je po svojih močeh tudi odgovoril, ne nazadnje se večini delodajalcev postavljajo enaka vprašanja, kot so sestavine pogodbe o zaposlitvi, pravice delodajalcev in na drugi strani delavcev ter kako je s samo odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, kako se izogniti nevšečnostim in najti pravo rešitev za obe strani.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic