Novosti in obvestila

Datum

08. Jan 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Potovanje v Združeno kraljestvo – zadnje novice glede testiranja COVID-19

1/ Uvedba obveznega testiranja pred prihodom v Združeno Kraljestvo:  

Od 11. januarja 2021 velja ob prihodu v ZK obvezna priložitev negativnega PCR test, ki je opravljen največ 72 ur pred odhodom iz države na poti v ZK.
(All international arrivals to England required to present a negative COVID-19 test taken up to 72 hours prior to departure).
Še vedno velja hkrati tudi obvezna 10-dnevna karantena, ki jo lahko skrajšate s ponovnim testiranjem od petega dne karantene dalje.
Pred prihodom je potrebno obvezno izpolniti tudi Passenger Locator Form.

Več informacij – glej link : https://www.gov.uk/government/news/mandatory-covid-19-testing-introduced-to-bolster-border-measures

2/ Vračanje prevoznikov iz ZK preko Francije (Evrotunel, Dover):

ZK in FR sta v 22.12. 2020 dosegla skupen dogovor o odprtju francoske meje za tovorna vozila pod pogojem opravljenega testiranja vseh voznikov na britanski strani.
Francoska Vlada je 7.1.2021 sprejela odločitev, da bo nadaljevala z navedenimi ukrepi do nadaljnjega torej z obveznim testiranjem največ 72 ur pred odhodom.
Prilagamo dokument z lokacijami testiranj. Priporoča se izvedba testiranja pred prihodom v območje Kenta. Rezultat testa naj bi dobili v 40 minutah.
V Kentu je predvideno testiranje na lokacijah Manston Airport za smer Port of Dover (Postcode CT12 5FF) in Ashford Sevington za smer Evrotunel.

Več informacij-glej link: https://www.gov.uk/government/news/coronavirus-testing-for-hauliers-to-continue-following-decision-by-french-government

Priloga: haulier-advice-site-locations-covid-19-testing…

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic