Novosti in obvestila

Datum

06. Dec 2017

Kategorije

Deli z drugimi

Prednosti sodelovanja v Vanguard iniciativi za podjetja po letu 2020, LJ, 12.12.2017

Spoštovani

V tehnološkem parku se bo 12.12.2017 zgodila konferenca na kateri bomo skupaj z uglednimi mednarodnimi strokovnjaki in predstavnikom JRC osvetlili prihodnost sodelovanja v procesu pametne specializacije S3 in Vanguard iniciative.

Vanguard iniciativa prinaša številne prednosti:

  • saj bo ena od najpomembnejših strateških iniciativ po letu 2020;
  • Sodelovanje v njej bo podjetjem prineslo uspešnejše participiranje v novi finančni perspektivi;
  • Omogoča mreženje in povezovanje podjetij in institucij na gospodarskem, kot tudi na raziskovalno-inovacijskih in tehnoloških področjih;
  • Omogoča hitrejši razvoj produktov in ustvarjanje novih razvojno pilotnih partnerstev;
  • Ter večjo prodajo skozi vstop v mednarodne verige vrednosti;

Sodelovanje partnerjev v Vanguard iniciativi pa ima za cilj tudi sousmerjanje lokalne in EU politike ter zakonodaje, do katerega prihaja prvič v zgodovini EU.

Na konferenci bomo posebno pozornost namenili tudi digitalizaciji in implementaciji procesov v SME, ter predstavitvi najboljših praks industrije I4.0.   

Skozi pametno specializacijo podprta EU dejavnost grozdov, industrije ter SME-jev poteka skrajno usklajeno. V procesu sodelovanja pa se bodo generirala tudi jedra strateških aktivnosti za katere velja, da bodo postala osrednja točka vseh RR ter tehnološko inovacijskih aktivnosti v prihodnjih letih v Evropi.

Zato verjamemo, da so informacije in poznavanje pametne specializacije ter procesov vključevanja v Vanguard iniciativo izjemno pomembne za vsa podjetja in institucije, ki sodelujejo v SRIPih.

Podjetjem pa ob konferenci omogočeno tudi individualno svetovanje 1:1 z uglednimi tujimi in domačini strokovnjaki s področij.

Strokovnjaki vam bodo svetovali v sledečih tematskih sklopih:

  • Internacionalizacija ter vključevanje v Vanguard iniciativo
  • Vpetost v mednarodne verige vrednosti
  • Digitalizacija in industrija 4.0.
  • Sodelovanje in nastop na trgih Indije in Kitajske
  • Sodelovanje in nastop na trgih zahodnega Balkana

Vabimo vas, da izpolnite prijavo in si pravočasno zagotovite svoje mesto na dogodku in individualnih svetovanjih. Število mest je omejeno. Prijavnico lahko najdete na sledeči povezavi >>

Udeležba na konferenci je brezplačna, vključno z organiziranimi kosili. Ostale informacije in program konference se nahaja v spodnjem dokumentu.

Za potrditev udeležbe se vam najlepše zahvaljujemo in se veselimo srečanja.

Lep pozdrav

Simona Kneževič Vernon and Aleš Pevc

Simona.vernon@tp-lj.siAles.pevc@tp-lj.si

Technology park Ljubljana Ltd

[av_button_big label=’Program konference Priložnost za sodelovanje in rast R&I deležnikov v evropskem tematskem partnerstvu S3 in Vanguard iniciativi’ description_pos=’below’ link=’manually,https://www.stajerskagz.si/wp-content/uploads/2017/12/Prednosti-sodelovanja-v-Vanguard-iniciativi-za-podjetja-po-letu-2020.pdf’ link_target=’_blank’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color-subtle’ custom_bg_hover=’#444444′ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-3afgzb’][/av_button_big]

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic