Novosti in obvestila

Datum

20. Mar 2024

Kategorije

Deli z drugimi

Priložnosti za sodelovanje med slovenskimi in hrvaškimi podjetji na področju krožnega gospodarstva

Štajerska gospodarska zbornica je v sodelovanju s Hrvatsko gospodarsko komoro, Veleposlaništvom RS v Zagrebu in SLO – CRO poslovnim klubom organizirala “Poslovni dogodek Slovenija Hrvaška: Od odpadkov do proizvodov z dodano vrednostjo” z B2B srečanji med slovenskimi in hrvaškimi podjetji.

Izpostavljeno je bilo, da krožno gospodarstvo ni le trend, temveč priložnost za trajnostno, učinkovito in konkurenčno poslovanje.

Osrednja predavateljica, Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in izvršna direktorica inštituta Circular change ter sopredsednica Evropske platforme za deležnike krožnega gospodarstva (ECESP) v Bruslju, je izpostavila, da krožno gospodarstvo določa, kako konkurenčni smo. Ni vprašanje, kot je rekla, ali imamo radi naravo ali ne, temveč ali bomo obstali na trgu.

Na dogodku je sodelovalo približno 40 podjetij iz Slovenije in Hrvaške, oboji so dogodek označili kot odličen in koristen za nadaljnja sodelovanja.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic