Novosti in obvestila

Datum

25. Apr 2022

Kategorije

Deli z drugimi

SGZ Eksport Akademija v maju in juniju 2022

O PROJEKTU

Projekt je zasnovan za slovenska podjetja, ki imajo v svoji strategiji vstop na avstrijski trg. Sodelovanje je za podjetja brezplačno, razen kritja nočitve pri poslovni delegaciji na Dunaj.

Podjetja sodelujejo na treh nivojih:

  1. Izobraževanje: 4 tematsko strokovni moduli bodo potekali preko spleta. Trajanje posameznega modula bo trajalo od 09:00 do 12:00 ure.
  2. Poslovna delegacija na Dunaj (predviden datum 09 – 10. junij 2022)
  3. Mentorstvo avstrijskih podjetnikov (2 uri na podjetje)

 

1- IZOBRAŽEVANJE 

MODUL1:

Medkulturne razlike (Olga Bulhac, MA) – 10 maj. 2022

MODUL2:

Pregled zakonodaje in davčne politike v Avstriji (DDr. Marian Wakounig in dr. Roland Grilc) – 17.maj 2022

MODUL3:

Marketing  in prodaja v Avstriji (Rudolf Ball) – 25.maj 2022

MODUL4:

Distribucija  in pomembni poslovni kontakti v Avstriji (Bernhard Reiter) – 31.maj 2022

 

2. Poslovni obisk Dunaja, 9. do 10. junij 2022

Program usposabljanja bomo nadgradili z obiskom avstrijskega tržišča. Namen poslovnega obiska je vzpostaviti prve poslovne stike na tržišču ter se povezati s slovenskimi podjetniki, ki so aktivni na avstrijskem tržišču in lahko ponudijo informacije iz prve roke.

Eden izmed ključnih elementov poslovne delegacije je ogled dobrih praks s poudarkom na podjetjih, katerih strategija je močno usmerjena v trajnostne poslovne politike in zeleno transformacijo.

Udeleženci sami krijejo stroške nočitve.

Poslovni obisk je predviden od 9. do 10. junija 2022.

 

3. Mentorstvo:

Podjetja, vključena v program spletnega seminarja, bodo imela možnost vključitve v program mentorstva, ki se prične v juniju 2022.

Mentorji bodo iz vrst vrst upravnega in nadzornega odbora SGZ, ter iz vrst članov SGZ. Izbrani bodo glede na branžo podjejta, strategijo, velikost in interes podjetja. Mentorstvo obsega najmanj dve uri individualnega pogovora. Obliko in način sodelovanja bo dorečen individualno.

 

PRIJAVA:

 

Prijave za udeležbo na spletnem seminarju zbiramo na tej povezavi do petka, 6. maja 2022.

Udeležba na seminarju je brezplačna in omejena na 30 udeležencev iz mikro, malih in srednje velikih slovenskih podjetij.

Predavanja, delavnice in svetovanja bodo v potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Delavnice bomo izvajali v spletnem okolju Zoom, povezavo vam pošljemo dan pred pričetkom izobraževalnega programa.

Sredstva za pripravo in izvedbo izobraževalnega programa »Uspeti v Franciji« za slovenska mikro, mala in srednje velika izvozno usmerjena podjetja zagotavljata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več na www.eu-skladi.si.

Več informacij:

Martin Zadel, SPIRIT Slovenija, e-mail: martin.zadel@spiritslovenia.si  ali

Vesna Hodnik N.. e-mail: vesna.hodnik@sgz.at

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic