Novosti in obvestila

Datum

20. Okt 2017

Kategorije

Deli z drugimi

ŠGZ organizirala 5. konferenco ženskega podjetništva

[av_button_big label=’Fotogalerija 5. konference ženske podjetnosti’ description_pos=’below’ link=’manually,https://www.facebook.com/pg/stajerskagospodarskazbornica/photos/?tab=album&album_id=1515094035249499′ link_target=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color’ custom_bg_hover=’#444444′ av_uid=’av-28p0ax’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_button_big]

VZPONI IN PADCI SO DEL USPEHA


Ali znamo kolegico podjetnico podpreti tudi, ko ji ne gre najbolje?

Maribor, 19. oktober 2017 – Na današnji že 5. konferenci ženskega podjetništva, ki so jo organizirale članice Regionalnega sveta  podjetnih žensk in podjetnic ter deluje znotraj ter ob izdatni podpori Štajerske gospodarske zbornice, je bila izpostavljena pomembna tema, o kateri v našem poslovnem svetu ne govorimo prav veliko. Konferenca je izpostavila vzpone in padce, ki so sestavni del poslovnega uspeha. Neuspeh ni tragedija in ne sme privesti do razmišljanja o osebni nesposobnosti, so zapisale v vabilu na konferenco. »Ženske, ki se že tako ali tako manj pogumno odločamo za podjetniško pot, se neuspeha bojimo še bolj in ga jemljemo še bolj tragično,« so še zapisale v vsebinskih izhodiščih in izpostavile pomen vztrajnosti, vzdržljivosti ter samozavesti, brez katerih v poslovnem svetu ni mogoče biti uspešen. Pomembna pa je tudi podpora socialnega okolja, sodelovanje in povezovanje. Pomembno je, da podjetnice, ki ji je enkrat »zdrsnilo«, ne obsodimo, ampak jo podpremo in opogumimo, da bo začela na novo. Ali to zmoremo? Ali zmoremo reči – enkrat ti ni uspelo, ampak prihodnjič ti pa bo?

Osnovna tema konference je pritegnila rekordno veliko število podjetnih žensk in podjetnic, preko 200 udeleženk in ob tem še preko 40 razstavljalk. Konferenca ženske podjetnosti pa ni samo konferenca v klasičnem pomenu besede, saj jo ob individualno vodenih pogovorih s posameznicami, ki odkrito spregovorijo o svoji življenjski zgodbi in izkušnjah, tradicionalno spremlja tudi sejemska prireditev, na kateri podjetnice predstavijo in v poslovno sodelovanje ponudijo svoje produkte in storitve. Na konferenčni delavnici so spregovorile tudi o orodjih za dobro sejemsko predstavitev, na letošnji novosti pa so se v t. i. B2B kratkih poslovnih pogovorih srečevale tudi s podjetnicami iz sosednje Avstrije. Tokratna konferenca je bila namreč prvič tudi zares mednarodna, štajerskim podjetnicam so se pridružile tudi podjetnice iz Avstrije, ki sodelujejo v čezmejnem projektu RegioWin v okviru programa Interreg SI-AT, potekala pa je v sodelovanju s SPIRIT Slovenija.

Uvodna govornica tokratne konference je bila vsekakor podjetna ženska, ki s svojo življenjsko zgodbo dokazuje, da je mogoče z notranjo energijo premagati mnoge ovire. Viktorija Potočnik, političarka, poslanka, županja Ljubljane, danes direktorica Pionirskega doma, je odkrito spregovorila o ovirah pa tudi o predsodkih in stereotipih, ki nas nenehno spremljajo in ovirajo. Svoje zgodbe so predstavile in odkrito spregovorile tudi o problemih, ki so jih skozi življenje spremljali, še tri slovenske podjetnice: Alenka Iskra, direktorica socialnega podjetja Kooperativa Dame, Katja Šilec, direktorica Avtohiše Petovia Avto, mag. Romana Fišer, direktorica Marifarm, in tri podjetnice iz Avstrije: mag. Martina M. Linzer, GS gain&sustain, Regina Rauch – Krainer, direktorica TLS Reisekultur, mag. Angela Picej-Müller, direktorica APM Hausverwaltungs Service.

Dodatne informacije :

Štajerska gospodarska zbornica, telefon: 02 220 87 23, lidija.majcen@stajerskagz.si

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic