Novosti in obvestila

Datum

30. Avg 2022

Kategorije

Deli z drugimi

Slovenski informativni dan o razpisih iz Evropskega obrambnega sklada 2022, 15. 9. 2022

EVROPSKI OBRAMBNI SKLAD 2022
Informativni dan za slovenske deležnike
in druge interesente

15. september 2022  I  09.30 – 12.30 na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani Aškerčeva cesta 6, 1000 Ljubljana, soba 4 v IV. nadstropju

Evropski obrambni sklad (European Defence Fund = EDF) prispeva k zmanjševanju razdrobljenosti pri razvoju evropskih obrambnih zmogljivosti. Krepi tudi industrijsko konkurenčnost in spodbuja interoperabilnost po vsej Evropi. V delovnem programu Evropskega obrambnega sklada za leto 2022 je skupaj obravnavanih kar 33 tem ter zbranih 924 milijonov evrov sredstev, v okviru osmih razpisov za zbiranje predlogov za začetek številnih velikih prepoznavnih projektov. Poleg tega delovni program Evropskega obrambnega sklada za leto 2022 zagotavlja nepretrgano financiranje nekaj pomembnih projektov, začetih v okviru dveh programov, ki sta bila predhodnika Evropskega obrambnega sklada.

Ob tem delovni program za leto 2022 uvaja vrsto novih orodij za spodbujanje inovacij na področju obrambe, vsa v enem samem novem okviru, imenovanem Inovacijski program EU na obrambnem področju (EUDIS). Letos sta s proračunoma v višini po več kot 120 milijonov evrov v središču pozornosti dve ključni področji za podporo razvoju zmogljivosti: vesolje in pomorsko bojevanje. Poleg tega bo več kot 70 milijonov evrov dodeljenih raziskovalnim in razvojnim dejavnostim v naslednjih dveh kategorijah: kibernetska varnost in informacijska prevlada.

Program je na voljo tukaj.

PRIJAVA NA DOGODEK TUKAJ.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic