Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Sodelujte v raziskavi o dobrem počutju zaposlenih v podjetjih

V sodobnem svetu je družbena odgovornost nujna za uspešno delovanje podjetij, prav tako dobro počutje zaposlenih. Ker nas zanima, kakšno je stanje v slovenskih podjetjih, smo pripravili raziskavo z nazivom Dovolj celovit model merjenja dobrega počutja zaposlenih v tranzicijskih organizacijah s primerjavo inovativnih in manj inovativnih.
Ob tem vas vljudno prosimo, da bi nam namenili približno 20 minut vašega časa in sodelovali v tej raziskavi tako, da bi izpolnili vprašalnik in sicer:
 
VODSTVO PODJETJA (izpolni 1 oseba): kliknite na povezavo: http://ankete.epf.uni-mb.si/index.php?sid=75323&lang=sl  (odgovor na prvo vprašanje v anketniku je: IPAR + davčna številka vašega podjetja)
ZAPOSLENI V PODJETJU (izpolni 5 oseb): kliknite na povezavo: http://ankete.epf.uni-mb.si/index.php?sid=37326&lang=sl   (odgovor na prvo vprašanje v anketniku je: IPAR + davčna številka vašega podjetja)
 
Prosimo vas, da bi vprašalnike izpolnili najkasneje do 15.4.2011. Kot predstavnike vodstva vas tudi prosimo, da bi vprašalnik za zaposlene posredovali še vašim petim zaposlenim. Iskrena hvala. Vprašalnika najdete tudi na spletni strani http://www.irdo.si/raziskava-2011.html v Wordovem dokumentu, če vam je izpolnjevanje v wordovi ali natisnjeni obliki ljubše. V tem primeru vas vljudno prosim, da bi nam odgovore poslali na elektronski naslov raziskave@irdo.si, ali po pošti na naslov: Inštitut IRDO, Preradovičeva ulica 26, 2000 Maribor.
V kolikor bi želeli rezultate raziskave, vas vljudno  prosimo, da nas o tem obvestite na raziskave@irdo.si. Hvala.
Raziskavo izvajamo multidisciplinarna raziskovalna skupina učiteljev na Ekonomsko-poslovni fakulteti (Inštitut za podjetništvo, Inštitut za marketing in Inštitut za organizacijo in informatiko) Univerze v Mariboru in raziskovalcev v IRDO – Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti, po naročilu Javne agencije za raziskovalno dejavnost republike Slovenije (pogodba št. 1000-09-212173). 
 
Raziskovalni projekt se nanaša na aktivnosti družbene odgovornosti, inovativnosti in upravljanja človeških virov, ki se izvajajo v slovenskih podjetjih in vplivajo na poslovno uspešnost v podjetjih. Cilji raziskovalnega projekta so naslednji:
– razviti celovit model merjenja dobrega počutja zaposlenih v tranzicijskih organizacijah s primerjavo inovativnih in manj inovativnih,
– razviti orodje za merjenje družbene odgovornosti, inovativnosti in sistematičnega upravljanja človeških virov,
– razviti orodje za merjenje telesnega in čustvenega počutja, duhovnega stanja, emocionalnega in psihološkega dobrega počutja, poznavanja in izvajanja raznih tehnik zagotavljanja dobrega počutja itn.,
– z njim izmeriti družbeno odgovornost in inovativnost organizacij ter uspešnost upravljanja človeških virov, in
– izmeriti povezanost med uspešnostjo organizacij in dobrim počutjem zaposlenih.
 
Rezultati raziskave bodo objavljeni kot članki v najuglednejših tujih in slovenskih strokovnih revijah ter kot referati na mednarodnih posvetovanjih, kakor tudi v znanstveni monografiji. Kasneje bomo ta spoznanja prenašali tudi na študente in praktike.
Ker gre za temeljni projekt na državni ravni v okviru Javne agencije za raziskovalno dejavnost republike Slovenije, ki omogoča pridobivanje novih znanj na bistvenem, a doslej zanemarjenem področju družbene odgovornosti, inovativnosti in upravljanja človeških virov kot pogojev za poslovno uspešnost, vas vljudno prosimo, da nam pomagate tako, da nam namenite nekaj vašega dragocenega časa in izpolnite vprašalnik.
 
Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo.
S prijaznimi  pozdravi,
prof. ddr. Matjaž Mulej, vodja projekta,
in raziskovalci: prof. dr. Sonja Treven, prof. dr. Damijan Mumel, doc. dr. Borut Milfelner, mag. Simona Šarotar Žižek, Anita Hrast

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic