Novosti in obvestila

Datum

30. Nov 2020

Kategorije

Deli z drugimi

Spletna konferenca ob zagonu programa Obzorje Evropa – “Raziščimo Obzorje Evropa«, 7.-8.12.2020

Nacionalni dogodek bo potekal ob zagonu novega, devetega programa EU za področje raziskav in inovacij, Obzorje Evropa. Uvodoma bomo predstavili novo strukturo in posebnosti programa Obzorje Evrope ter skupne horizontalne značilnosti, cilje in pričakovane rezultate. Predstavljena bo tudi osnovna struktura in organizacija delovanja podporne mreže Nacionalnih kontaktnih oseb.

Na dogodku bodo sodelovali tudi predstavniki Evropske komisije in drugi relevantni tuji govorci.

Dogodek bodo z nagovori odprli Evropska komisarka za Inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade, ga. Mariya Gabriel, vodja predstavništva Evropske komisije v Republiki Sloveniji, g. Zoran Stančič, Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Zdravko Počivalšek ter Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ga. Simona Kustec.

Dogodek bo zrcalil strukturo programa Obzorje Evropa, saj bo v različnih panelih naslavljal teme vseh treh stebrov programa. V stebru »Odlična znanost« bomo predstavili novosti na področju raziskovalnih infrastruktur, delovanje Ukrepov Marie Sklodowska Curie (MSCA) in Evropskega raziskovalnega sveta (ERC). Predstavitve v okviru drugega stebra »Globalni izzivi in evropska industrijska konkurenčnost« se bodo osredotočale predvsem na aktivnosti in priložnosti, ki jih ponujajo t.i. evropska partnerstva in misije programa Obzorje Evropa. Steber »Inovativna Evropa« pa bo predstavil novosti v inovacijskem delu programa, predvsem glede delovanja novo vzpostavljenega Evropskega inovacijskega sveta (EIC) ter Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT).

Posebno pozornosti bomo namenili tudi horizontalnemu elementu programa, ki je še posebno zanimiv za slovenske raziskovalne organizacije »Širitev sodelovanja in razširjanje odličnosti«, ki je primarno namenjen spodbujanju povezav med raziskovalno nadpovprečno razvitimi državami članicami s tistimi, ki so raziskovalno manj razvite.

 

Zaradi velikega števila tujih govork in govorcev bo celoten dogodek potekal v angleškem jeziku.

Glede na spletno naravo dogodka, smo predvideli dve možnosti udeležbe na spletni konferenci, in sicer:

  • aktivna udeležba:  namenjena udeleženkam in udeležencem, ki želijo z vprašanji sodelovati v panelnih razpravah; potrebna je registracija na dogodek, ki vam omogoča, da tudi vnaprej zastavite vprašanje za posamezni panel. Število aktivnih/registriranih udeležencev je omejeno, zato predlagamo, da registracijo opravite v čim krajšem možnem času. Zgolj registrirani udeleženci se bodo lahko priključili na spletno konferenco.
  • gledalec: namenjena tistim, ki želite spremljati spletno konferenco preko spletnega prenosa v živo; registracija ni potrebna, saj boste dogodek lahko spremljali preko dveh spletnih platform, in sicer:
    • YouTube kanal Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

Program dogodka

Program dogodka – v angleškem jeziku

Vir: https://www.gov.si/dogodki/2020-12-07-raziscimo-obzorje-evropa/

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic