Sporočilo za javnost ŠGZ: Delujoče gospodarstvo je v interesu vseh

SPOROĆILO ZA JAVNOST ŠGZ: Delujoče gospodarstvo je v interesu vseh

Slovensko gospodarstvo, in seveda tudi štajersko, je vpeto v globalne tokove, odvisno od uvoza in izvoza. Tako kot ves ostali svet, se je ob pandemiji koronavirusa dobesedno zamajalo in se znašlo na veliki prelomnici. V tem hipu nihče ne pozna najboljšega recepta za izhod. Vendar – verjemite, ga bomo našli! Ta kriza ni nastala zaradi ekonomskih razlogov, je pa vzrok največje ekonomske krize.

Zagotovo je danes prvi in najpomembnejši cilj zaustaviti širitev virusa in preprečiti obolevanje ljudi. Hkrati pa že vsi razmišljamo, kako bomo delali in živeli v prihodnje. In tudi moramo razmišljati. Kajti brez gospodarstva ne more delovati noben družbeni sistem. Vsi vemo, da je delo tisto, ki nam omogoča življenje.

Štajerska gospodarska zbornica poziva vse, da spremljajo in upoštevajo navodila in ukrepe odgovornih inštitucij. Predvsem pa se iskreno zahvaljujemo vsem tistim podjetjem in tam zaposlenim, ki se trudijo za ohranitev poslovanja. V prvi vrsti to velja za proizvodnjo in dobavo živil vsem trgovskim sistemom in s tem redno oskrbo prebivalstva, velja pa seveda tudi za vsa druga podjetja. Treba je poskrbeti za varnost in se hkrati potruditi za ohranitev dela in delovnih mest. Koronavirus bomo premagali, premagati bomo morali tudi recesijo, ki nam grozi, zato da bomo lahko tudi v prihodnje živeli in delali.

 

Pazite nase in ohranite pozitiven odnos do življenja.

Mag. Aleksandra Podgornik
Direktorica ŠGZ
E: info@stajerskagz.si
T: 02 220 87 00

 

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje

Prijava na e-novice

Izpostavljamo

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!