Novosti in obvestila

Datum

03. Mar 2017

Kategorije

Deli z drugimi

ŠGZ v dveh dneh podpisala kar 4 sporazume o sodelovanju

24. januarja 2017 se je delegacija Štajerske gospodarske zbornice podala na dvodnevno pot do Novega Sada in Banja Luke, katere rezultat je bil podpis kar štirih sporazumov o sodelovanju z regionalnimi gospodarskimi zbornicami Vojvodine, Novega Sada, Banja Luke in Republike Srpske, ki jih je v imenu ŠGZ podpisala direktorica, mag. Aleksandra Podgornik.

Prednostna naloga odprave je bila obnovitev osebnih stikov z omenjenimi zbornicami in spoznavno srečanje z novo izvoljenim vodstvom Privredne komore Vojvodina.

V ospredju vseh štirih dvostranskih pogovorov kot tudi sporazumov o sodelovanju je bilo omogočanje prodora slovenskim podjetjem na vzpenjajoče se trge republik nekdanje Jugoslavije in vzpostavitev pogojev projektnega sodelovanja zlasti v okviru SRIP-a Krožno gospodarstvo, katerega nosilec je nedavno postala prav ŠGZ.

V veliko veselje in zadovoljstvo nam je bilo, da so nas vse štiri zbornice sprejele odprtih rok in izkazale izjemno gostoljubje ter izjemno velik interes za povezovanje in sodelovanje s Slovenijo in še posebej s štajersko regijo. Z vsemi sogovorniki smo se dogovorili, da v kratkem pripravimo osnutek akcijskega načrta, ki bo začrtal skupno delo in angažma v letošnjem ter prihodnjem letu.

 

Naši gostitelji in podpisniki sporazumov:

Rionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga: prof. dr. Dragan Lukač, v.d. direktorja

 

Privredna komora Vojvodine: Boško Vučurević, predsednik

 

Privredna komora Banja Luka: Goran Račić, predsednik

 

Privredna komora Republike Srpske: dr. Dragica Ristić, direktorica

 

 

 

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic