ŠGZ v dveh dneh podpisala kar 4 sporazume o sodelovanju

Rionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga: prof. dr. Dragan Lukač, v.d. direktorja

24. januarja 2017 se je delegacija Štajerske gospodarske zbornice podala na dvodnevno pot do Novega Sada in Banja Luke, katere rezultat je bil podpis kar štirih sporazumov o sodelovanju z regionalnimi gospodarskimi zbornicami Vojvodine, Novega Sada, Banja Luke in Republike Srpske, ki jih je v imenu ŠGZ podpisala direktorica, mag. Aleksandra Podgornik.

Prednostna naloga odprave je bila obnovitev osebnih stikov z omenjenimi zbornicami in spoznavno srečanje z novo izvoljenim vodstvom Privredne komore Vojvodina.

V ospredju vseh štirih dvostranskih pogovorov kot tudi sporazumov o sodelovanju je bilo omogočanje prodora slovenskim podjetjem na vzpenjajoče se trge republik nekdanje Jugoslavije in vzpostavitev pogojev projektnega sodelovanja zlasti v okviru SRIP-a Krožno gospodarstvo, katerega nosilec je nedavno postala prav ŠGZ.

V veliko veselje in zadovoljstvo nam je bilo, da so nas vse štiri zbornice sprejele odprtih rok in izkazale izjemno gostoljubje ter izjemno velik interes za povezovanje in sodelovanje s Slovenijo in še posebej s štajersko regijo. Z vsemi sogovorniki smo se dogovorili, da v kratkem pripravimo osnutek akcijskega načrta, ki bo začrtal skupno delo in angažma v letošnjem ter prihodnjem letu.

 

Naši gostitelji in podpisniki sporazumov:

Rionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga: prof. dr. Dragan Lukač, v.d. direktorja

 

Privredna komora Vojvodine: Boško Vučurević, predsednik

 

Privredna komora Banja Luka: Goran Račić, predsednik

 

Privredna komora Republike Srpske: dr. Dragica Ristić, direktorica

 

 

 

 

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje

Prijava na e-novice

Izpostavljamo

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!