Novosti in obvestila

Datum

06. Jun 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Podelitev priznanj za najboljše inovacije Podravske regije 2018

PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE PODRAVSKE REGIJE 2018

Podelitev priznanj za najboljše inovacije podravske regije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, ki ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja organizira že 16 let. V skladu z razpisom je letos v razpisnem roku prispelo 23 inovacij. Vse prispele vloge je pregledala strokovna komisija, ki jo je tudi letos vodil dr. Marjan Leber, v komisiji pa so bili še Bruno Rumež, Simona Rataj in mag. Aleksandra Podgornik. Komisija se je odločila, da podeli 4 zlate, 8 srebrnih in 3 bronasta priznanja ter 5 zahval. Štirje zlati nagrajenci, ki so prejeli največ točk, se bodo uvrstili v nacionalni izbor, ki ga organizira GZS s partnerji: Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS in Javno agencijo Spirit Slovenija.

Zlata priznanja so prejele štiri inovacije. Ledinek Engineering, d. o. o., je podjetje, ki  praktično vsa leta sodeluje in dobiva najvišja priznanja, tudi letos je njihova produktna inovacija UNIPRESS – stiskalnica za stiskanje in lepljenje lesnih lamel v lamelne plošče poljubnih širin z možnostjo vmesnih odprtin brez izmeta lesnih prejela najvišje priznanje. Drugi prejemniki zlatih priznanj so podjetje Talum Tovarna aluminija, d. d., Kidričevo za inovacijo Eco green Alu can, podjetje Swatycomet, d. o. o., za inovacijo Inovativna linija smolno rezanih rezalk in brusnih plošč mMetalynx Ceramic s samoostritvenim keramičnim zrnom in Impol 2000, d. d., v sodelovanju z Alcad, d. o. o., in C3M, d. o. o., za inovacijo Razvoj industrijskega algoritma za načrtovanje sestave, lastnosti in proizvodnih parametrov recikliranju prijaznejših zlitin v skupini Impol. Že sam pogled na imena podjetij, dobitnikov zlatih priznanj in dejstvo, da ta podjetja z inovacijami praktično vsa leta pobirajo priznanja za svoje inovacije, pove seveda zelo veliko o teh podjetjih in spodbujanju inovativnosti v njihovih sredinah.

Srebrna priznanja so prejele inovacije iz podjetij TPV Prikolice, d. o. o., AJM okna-vrata-senčila, d. o. o., Dravske elektrarne Maribor, d. o. o., Izoelektro, d. o. o., Plan-ka Špela Recer, s. p., Boxmark Leather, d. o. o., Mariborski vodovod, d. o. o., in Talum Tovarna aluminija, d. d., Kidričevo. Bronasta priznanja so prejeli Tehniški šolski center Maribor, Občina Hoče Slivnica in dr. Simonič Korošak in Nataša Grandovec.

Izbor za najboljšo inovacijo Podravja, ki ga vsako leto organizira ŠGZ, spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij in razvijanju inovacijske kulture, ki jo naše gospodarstvo nujno potrebuje za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci. Posebnost letošnjega razpisa je bil inovacijski izziv – Izzivi krožnega gospodarstva, v okviru katerega je podjetje Talum Tovarna aluminija, d. d., prejelo zlato priznanje. ŠGZ tudi sicer aktivno deluje kot koordinator strateško razvojno-inovacijskega partnerstva Krožno gospodarstvo.

[av_button_big label=’FOTOGALERIJA PRIREDITVE INOVACIJE PODRAVSKE REGIJE 2018′ description_pos=’below’ link=’manually,https://www.facebook.com/pg/stajerskagospodarskazbornica/photos/?tab=album&album_id=1738613106230923′ link_target=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color’ custom_bg_hover=’#444444′ av_uid=’av-2khvk2′ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_button_big]

Več informacij:
mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice,
tel.: 02 220 8700, e-pošta: info@stajerskagz.si

Avtorica: Vera Kozmik Vodušek

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic